SMRT DADE VUJASINOVIĆ Stefanović: Superveštačenje u Holandiji moglo bi da otkrije dodatne dokaze!
Foto: Fonet

Uz pomoć novih tehnologija

SMRT DADE VUJASINOVIĆ Stefanović: Superveštačenje u Holandiji moglo bi da otkrije dodatne dokaze!

Crna Hronika -
U ovom trenutku radna grupa MUP i državna Radna grupa rade na ovom slučaju...i bio bih zadovljan kada bi se u mom mandatu rešilo i to pitanje, rekao je ministar

BEOGRAD - Nakon što su roditelji Dade Vujasinović u ispovesti za najnoviji broj Newsweeka otkrili da znaju istinu o smrti svoje ćerke, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se, u istrazi smrti novinarke Dade Vujasinović, razmišlja o dodatnim super veštačenjima predmeta i oružja.

"Ključni dokaz su dva fircana čepa koja su izvađena iz tela prilikom obdukcije. To stoji u obdukcionom zapisniku od 25. maja 1994. godine. Ona nije mogla da puca dva puta. Dokaz su ta dva čepa, a sad traže superveštačenje...", otkrio je za najnoviji broj Newsweeka Radislav Vujasinović, Dadin otac.

Stefanović je danas rekao novinarima da bi se to super veštačenje obavilo u saradnji sa stranim partnerima, navodeći kao mogućnost za taj postupak laboratoriju u Holandiji.

"U ovom trenutku radna grupa MUP i državna Radna grupa rade na ovom slučaju i nadam se da bi ta superveštačenje predmeta i oružja mogli da daju neki odgovor...i bio bih zadovoljan kada bi se u mom mandatu rešilo i to pitanje", rekao je ministar.

Stefanović je, uz napomenu da sve stvari oko istrage nisu u rukama MUP-a, dodao da će, kada to bude moguće, javnosti biti obaveštena o svemu.On je objasnio i da je super veštačenje dodatno veštačenje "koje će raditi laboratorija, na primer u Holandiji, sa kojom imamo posebnu saradnju".

Prema njegovim rečima, tokom tog postupka, uz pomoć novih tehnologija videće se da li bi mogli da se otkriju dodatni dokazi. "Videćemo naravno da li će to biti moguće i da li će to dati neki dodatni rezultat...ne mogu da prejudiciram", rekao je Stefanović.

On je istakao da, što se tiče MUP-a, postoji spremnost da primenimo sve da dođemo do odgovora u slučaju Dade Vujasinović.Stefanović je napomenuo da nije uvek sve moguće uraditi samo voljom, jer ako nema dokaza ne možete nešto izmisliti, ali je izrazio nadu da će dodatno veštačenje dovesti do novih dokaza.

Novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović je pronađena mrtva 9. aprila 1994. godine u stanu na Novom Beogradu.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track