KIDNAPER IZ ZEMUNA NA SLOBODI: Plašimo se da nam ponovo ne otme dete (10)!
Foto: Zorana Jevtic

Osumnjičeni izašao iz pritvora

KIDNAPER IZ ZEMUNA NA SLOBODI: Plašimo se da nam ponovo ne otme dete (10)!

Crna Hronika -
Otac desetogodišnjaka kog je Vuk R. namamio da uđe u njegov automobil kaže da sina voze u školu i vraćaju iz nje jer strahuju za njegovu bezbednost

BEOGRAD - Roditelji desetogodišnjeg V. K., koji je otet u oktobru prošle godine u školskom dvorištu u Zemunu, strahuju za sinovljevu bezbednost jer je osumnjičeni Vuk R. (18) pušten na slobodu.- Sina ponovo vozimo i dovozimo iz škole. Plašimo se, ne možemo da vodimo normalan život jer strahujemo da bi mogao ponovo da napadne našeg sina. Živimo u strahu mi, ali i drugi roditelji jer znamo da je napasnik nastanjen u blizini - kaže za Kurir otac dečaka D. K.Lagao da je košarkašVuk R. (18) iz Zemuna, podsetimo, uhapšen je 13. oktobra prošle godine zbog sumnje da je ispred OŠ „Sava Šumanović“ u Zemunu oteo V. K. Otmičar je došao u školsko dvorište, predstavio se kao košarkaš Partizana i dečacima rekao da će onog koji uspe da ubaci loptu u koš provozati jedan krug u svom automobilu. Desetogodišnji V. K. je pogodio koš i Vuk R. ga je pozvao da krene sa njim. Kada mu je mališan rekao da neće jer mu tata brani da ide sa nepoznatim ljudima, napasnik ga je slagao da mu poznaje oca.Dodirivao ga u kolima- Kada je naš sin ušao u auto, Vuk R. ga je terao da popije sok u koji mu je, kako smo kasnije saznali, sipao „bromazepam“ kako bi ga ošamutio. Srećom, naš sin je popio samo polovinu, a onda se, u strahu da će da dobije batine, pretvarao da pije. Počeo je da ga pipka, žvalavi, da mu gura ruku u gaće - priseća se stravičnog događaja otac mališana.Uplašeni desetogodišnjak uspeo je da se suprotstavi otmičaru i pobegne na zadnje sedište.- Gurao ga je i šutirao. Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi da je uspeo u svojoj nameri - kaže D. K. Inače, osumnjičeni je dečaka ostavio u naselju Altina.Ogorčeni otac dodaje da porodicu mališana niko nije obavestio da je nasilnik pušten iz pritvora.- Do sada smo ćutali, želeli smo samo da krivca što pre stigne kazna, ali ovo je kap koja je prelila čašu - ogorčen je D. K.Istraga još trajeKako kaže, u međuvremenu je saznao da istraga još nije završena jer Vuk R. uspeva da izbegne veštačenje.- Navodno je pokušao da se ubije, pa su mu davali lekove zbog kojih nije sposoban za to veštačenje, kažu da živi kao biljka. A aktivnosti na njegovom Fejsbuku ukazuju na to da vodi sasvim normalan život - kaže otac.

Detalji saslušanjaIDU MI BALE KADA VIDIM DEČAKAOtac otetog dečaka kaže da je Vuk R., koji se na prvom saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, u međuvremenu dao iskaz.- Imam informaciju da je rekao da je sa 12 godina masturbirao pred sestrom, kako se sa 15 prvi put zaljubio u dečaka i da mu „idu bale na usta“ kada na Fejsbuku gleda slike dečaka sličnih našem sinu - zgrožen je otac mališana, koji dodaje da mu nije jasno kako je doneta odluka da takav čovek bude pušten na slobodu umesto da bude smešten u neku instituciju za mentalno obolele.

StaranjeMAJKA GA ČUVAVuka R., kako kaže otac dečaka, sud je dodelio majci na staranje.- Pušten je i dat majci na staranje. O njemu, koji je jak, krupan, visok 1,85 centimetara, treba da brine žena koja ima skoro 60 godina - ističe otac otetog dečaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track