Ražnatovićev telohranitelj: Likvidirali su mi brata zbog Arkana
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

Dobijao pretnje

Ražnatovićev telohranitelj: Likvidirali su mi brata zbog Arkana

Crna Hronika -
Ključni svedok ubistva u „Interkontinentalu“ Zvonko Mateović izjavio da su mu ubice poručile da promeni iskaz „da ne bi letele glave“

BEOGRAD - Dalibor je ubijen samo zato što je moj brat, a ja sam svedok ubistva Željka Ražnatovića Arkana! Od dana kada je komandant ubijen do danas ja sam žrtva pretnji koje ne prestaju.Ovo je juče pred Višim sudom u Beogradu izjavio Zvonko Mateović, ključni svedok likvidacije u beogradskom hotelu „Interkontinental“, čijeg je rođenog brata Dalibora 6. februara 2004. u centru Beograda, dan pred njegovo svedočenje na suđenju za ubistvo Arkana, prema navodima optužnice, ubio bivši pripadnik JSO Željko Simeunović (40).Prava meta napada navodno je trebalo da bude upravo Zvonko Mateović, koji je u vreme Arkanovog ubistva bio njegov telohranitelj.- Niko nikada nije pretio da će mi ubiti brata, već mene. Poručivali su mi da su dobri sa Zoranom Nedovićem Šokom i Andrijom Draškovićem. Dva ili tri meseca pre Daliborovog ubistva preko jednog čoveka iz Loznice poručili su da će mi platiti koliko tražim samo da promenim iskaz. Rekao mi je: „Nemoj da lete glave, napiši koliko tražiš, oni su dobri momci“, ali rekao sam mu da neću da pričam neistine, pa da me ubiju Arkanovi - posvedočio je juče prvi put Zvonko Mateović.On je naveo da pretnje nisu nikada prestale i da ih dobija i dalje „jer bi valjda uskoro trebalo da bude izručen Dobrosav Gavrić, koji je uhapšen u Južnoafričkoj Republici“.- Pretnje nisam prijavio. Kome da prijavim kada je bivši policajac ubio komandanta i bivši policajac je ubio mog brata?! Čuvam se, pazim, nikuda ne idem - rekao je juče pred sudom bivši Arkanov telohranitelj.

OptuženiNISAM KRIVBivši pripadnik JSO Željko Simeunović, kom je juče počelo suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića, juče nije želeo da iznosi odbranu.- Nisam kriv - bilo je sve što je optuženi rekao pred sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track