Pljačkaša odala jedna kap krvi!

Istraga razbojništava u Austriji

Pljačkaša odala jedna kap krvi!

Crna Hronika -
Bili su brzi, vešti, vojnički precizni i organizovani, i dugo nam je bilo teško da im uđemo u trag, rekao izvor Kurira iz austrijske policije

ČAČAK-BEČ - Odahnuli!Austrijska policija je najzad odahnula! Serija razbojništava po ekskluzivnim juvelirnicama u Beču, Salcburgu i drugim austrijskim gradovima okončana je zahvaljujući jednoj grešci - kapi krvi koju je ostavio osumnjičeni Mihajlo N. (29) iz Čačka!

Tragovi DNK

- Na osnovu te kapi krvi našli smo tragove DNK i tako identifikovali Mihajla N., dok je vođa bande Nikola Belopavlović (24) identifikovan na osnovu snimka napravljenog kamerom za video-nadzor. Bilo je teško ući u trag pljačkašima jer su bili brzi, vešti, vojnički precizni i organizovani! Munjevito su upadali i radnici u zlatari se ne bi ni osvestili a već bi se našli na nišanu - kaže izvor Kurira iz austrijske policije.

- Tačno su znali šta otimaju: skupe satove i ekskluzivni nakit. Opljačkali su čak i zlataru čije je zaštitno lice glumica Eva Longorija i iz nje odneli nakit koji je često koristila holivudska zvezda, ali i operska diva Elina Garanča. Zbog svega toga nam je izuzetno stalo da se njima sudi u Austriji - rekao je izvor Kurira.Policija sumnja da su Čačani deo međunarodne bande „Pink Panter”!

Naš sagovornik dodaje da je Belopavlović ranjen u Srbiji.

Ranjen u martu

- Koliko znamo, izašao iz bolnice i zasad je slobodan, iako ga Austrija traži zbog serije pljački u kojima je oteto više od 3,5 miliona evra - zaključuje izvor Kurira.

Belopavlović je javnosti postao poznat nakon pucnjave u kojoj je 7. marta ranjen sa tri metka u selu Milićevci kod Čačka. On je iz bolnice pušten na kućno lečenje još pre dve nedelje.

Milan Đ.: Nisam pljačkaš

Redakciji Kurira javio se Milan Đ., koji je demantovao da je umešan u pljačke!

- U to vreme sam bio u Čačku, i to ceo grad zna! Tek sam pre nekoliko dana podneo zahtev za pasoš! Meni je šteta već naneta informacijom da je ispred moje vikendice bila pucnjava u kojoj je ranjen Belopavlović - rekao je Milan Đ. u telefonskom razgovoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track