PREŠEVO: 90.000 evra sakrili u neseser sa šminkom
Foto: Carina

Zajednička akcija carinika i policije

PREŠEVO: 90.000 evra sakrili u neseser sa šminkom

Crna Hronika -
Holandskom bračnom paru poreklom iz Turske vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 72.400 evra privremeno zadržano

PREŠEVO - Zajedničkom akcijom carinika i policije na graničnom prelazu u Preševu otkriven je devizni prekršaj u ukupnom iznosu od 72.400 evra.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, novac je pronađen tokom detaljne kontrole automobila marke „"hjundai"“, turskih registarskih oznaka, kojim je putovao holandski bračni par iz Turske preko Makedonije u Holandiju.

Oni su 92.400 evra, za koje nisu imali nikakvu potvrdu o poreklu novca, sakrili u ženski neseser za šminku koji se nalazio na zadnjem sedištu medju nagomilanim ličnim stvarima. Svakome od njih vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 72.400 evra privremeno zadržano.

Foto: Carina
Foto: Carina

Iz Uprave carina podsećaju još jednom putnike da su u obavezi da prilikom ulaska i izlaska iz Srbije prijave svaku sumu iznad 10.000 evra koju imaju kod sebe. Unos novca u Srbiju je slobodan, ali svaka suma iznad 10.000 evra mora da se prijavi kako bi se dobila potvrda sa kojom nesmetano može da se izađe iz zemlje.

Iz Srbije, pak, možete slobodno izneti sumu do 10.000 evra, a više od toga mogu izneti samo strani državljani sa prebivalištem u inostranstvu i domaći državljani koji na osnovu dozvole za boravak, odnosno radne vize borave u inostranstvu duže od godinu dana, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja