TAČKA NA SLUČAJ TATON: Odbijen zahtev za ponavljanje suđenja
Foto: Fonet

Konačna presuda

TAČKA NA SLUČAJ TATON: Odbijen zahtev za ponavljanje suđenja

Crna Hronika -
Presudom Višeg suda u Beogradu od 25. januara 2011. godine, Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, Grković na 30, a Apelacioni sud im je te kazne prepolovio presudom od 28. oktobra te godine

BEOGRAD - Apelacioni sud je odbio žalbe branilaca osuđenih Dejana Puzigaće i Ivana Grkovića, izjavljene protiv rešenja Višeg suda u Beogradu, kojim su odbijeni njihovi zahtevi za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, saopšteno je danas iz tog suda.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 25. januara 2011. godine, Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, Grković na 30, a Apelacioni sud im je te kazne prepolovio presudom od 28. oktobra te godine.

U obrazloženju današnje odluke sud je ocenio da novopredloženi dokazi ne predstavljaju dokaze na osnovu kojih se postupak može ponoviti, jer je verzija prema kojoj je Taton sam skočio sa platoa isključena, nakon detaljnog razmatranja tokom postupka u prvom i drugom stepenu.

Na taj način je okončan postupak za odlučivanje o dozvoljenosti ponavljanja krivičnog postupka koji su branioci osuđenih Puzigaće i Grkovića pokrenuli 31.avgusta 2012. godine. Apelacioni sud je odbio i žalbu branioca osuđenog Stefana Veličkovića izjavljenu protiv rešenja Višeg suda, kojim je odbačen njegov zahtev za ponavljanje postupka.

Taton je 17. septembra 2009. godine pretučen na Obilićevom vencu, uoči fudbalske utakmice Partizana i francuskog Tuluza, a preminuo je 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track