Poslušajte oproštajnu poruku teroriste Jašarevića

Poslušajte oproštajnu poruku teroriste Jašarevića

Crna Hronika -
Obrazlažući svoj teroristički napad, Mevlid tvrdi da Amerikanci pripremaju s Hrvatima i Srbima novi pokolj nad muslimanima

SARAJEVO - Terorista Mevlid Jašarević, koji je krajem oktobra pucao na zgradu Ambasade SAD, pre samog napada snimio je oproštajnu poruku. Osim otvorenih pretnji Amerikancima, koji su i bili meta njegovog napada, Jašarević je objavio svojevrsni rat Nemačkoj preteći da će teroristi "otrovati hranu i vodu" u toj državi, a sve zbog učešća nemačkih vojnika u mirovnoj misiji u Avganistanu.

Ovaj snimak je u potpunosti objavio Dnevni avaz, a nalazi se i u Tužilaštvu BiH.

Jašarević najavljuje brutalne terorističke napade i nakon svoje "misije", što upućuje na to da je on deo organizovane grupe!

Obrazlažući svoj teroristički udar, Jašarević tvrdi da Amerikanci pripremaju s Hrvatima i Srbima novi pokolj nad muslimanima:

Mevlid se u oporuci obraća i majci, najavljuje da će tokom napada na Ambasadu SAD "verovatno stradati i muslimani" iz BiH koje, u stvari, on ne smatra pravim muslimanima. Zatražio je halal od majke zbog toga što često nije bio dobar prema njoj.

Nije poznato kada i gde je poruka snimljena. Istražitelji su je, prema nezvaničnim saznanjima, pronašli prilikom pretresa lokacija u selu Gornja Maoča, odakle je Jašarević krenuo prema Sarajevu, gde je izvršio nezapamćeni napad.

Jašarević se već nekoliko meseci nalazi u pritvoru Suda BiH, čekajući podizanje optužnice, koja se očekuje u narednih nekoliko dana.

http://www.youtube.com/watch?v=1wLMfBu9JuA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track