BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SPLAV Vesna da Vinča: Pokušali su da me ubiju
Foto: Damir Dervisagic

Obaveštena policija

BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SPLAV Vesna da Vinča: Pokušali su da me ubiju

Crna Hronika -
Nepoznati muškarac upao je na splav, razbio prozor i ubacio tri molotovljeva koktela. U tom trenutku u brodu su se nalazila četvorica muzičara, od toga trojica Holanđana i naš proslavljeni muzičar Slobodan Trkulja. Oni su iskočili kroz prozore i razbili vrata, i jedva se spasili od požara

BEOGRAD - Na splav poznate novinarke i vlasnice agencije "Miss Yu" Vesne da Vinča rano jutros bačen je molotovljev koktel.

Onaj je potvrdila da je jutros oko pet sati jedna osoba ubacila tri molotovljeva koktela na njena splav "Eo kuća" na Ušću. Da Vinča veruje da je ona bila meta napadača, ali da, kako kaže, srećom nije u trenutku napada nije bila na splavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, nepoznati muškarac upao je oko pet sati ujutru na splav, razbio prozor i ubacio tri molotovljeva koktela. Iako su vatrogasci ubrzo izašli na teren, sami muzičari su već uspeli da ugase vatru. Vesna da Vinča tvrdi da su u napadu povređena trojica muzičara koji su prenoćili na splavu.

- Ja nisam bila na splavu, trenutno se nalazim na Kopaoniku, ali su mi moji prijatelji javili šta se dogodilo. Prema njihovim rečima, čovek se prebacio sa obližnjeg splava na moj broj, razbio prozor i ubacio molotovljeve koktele. Dva, od kojih se jedan nije aktivirao, ubacio je kroz prozor, a treći u potpalublje. U tom trenutku u brodu su se nalazila četvorica muzičara, od toga trojica Holanđana i naš proslavljeni muzičar Slobodan Trkulja. Oni su iskočili kroz prozore i razbili vrata, i jedva se spasili od požara - rekla je De Vinča i dodala

- Napad je motivisan višemesečnim sukobom koji imam sa vlasnicima splava sa kog je napadač došao. Pisala sam prijave da taj splav bude uklonjen, a na to su mi vlasnici splava odgovorili vređanjem i pretnjama - tvrdi Vesna da Vinča.

Ona navodi da je sve dokumentovala i "o svemu obavestila policiju".

- Materijalna šteta je velika, ali je bruka još veća! Zamislite da je neko od tih ljudi poginuo... Strašno - zaključuje ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track