KANTRIMEN 2 NA VIDIKOVCU: Vozač ubica gledao uviđaj s majkom!

Ovaj slučaj retko se viđa i na filmu

KANTRIMEN 2 NA VIDIKOVCU: Vozač ubica gledao uviđaj s majkom!

Crna Hronika -
Uroš Mikić (22), koji je „golfom“ usmrtio Marka Jovanovića, vratio se na mesto nesreće kako bi iz prikrajka procenio ima li policija dovoljno tragova da ga nađe

BEOGRAD - Uroš Mikić (22), koji je u subotu na Vidikovcu „golfom 2“ usmrtio Marka Jovanovića (31) iz Beograda, kako nezvanično saznajemo, s majkom je gledao uviđaj na licu mesta posle užasne nesreće, a potom se iznenadio kad je policija zakucala na njegova vrata u ponedeljak uveče.- Mikić je zgazio mladića, dao gas, pobegao pa pozvao majku, koja ga je pokupila pikapom pošto su „golf“ parkirali negde. I onda su njih dvoje, bez pardona, sakriveni gledali policijski uviđaj na mestu nesreće kako bi procenili ima li policija dovoljno tragova da ga uhvati - rekao je izvor Kurira.Hapšen zbog drogeMikić je uhapšen u svojoj kući na Miljakovcu, u kojoj je živeo s majkom, bratom i očuhom.- Kad je policija došla, svi su delovali iznenađeno i zbunjeno. Kao da su bili sigurni da Mikića neće uhvatiti. Međutim, kasnije na saslušanju sve su priznali - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.On dodaje da je Mikić, koji je odranije poznat policiji zbog droge, krađa i razbojništava, priznao da je udario Marka Jovanovića, pobegao s mesta nesreće, a potom pozvao majku.- Njegova majka priznala je da je otišla po njega i da je to uradila iz straha. Navela je da se Uroš mnogo uplašio i da je htela da mu pomogne. „Golf 2“, koji pripada Uroševom očuhu, još nije pronađen. Zbog prikrivanja zločina i protiv njega će biti podignuta krivična prijava. Inače, Uroš nema vozačku dozvolu - naveo je naš sagovornik.Sumnja se da je Uroš pre nego što je udario Jovanovića divljao Ibarskom magistralom, gde je, navodno, vozio i suprotnim smerom, ali policija utvrđuje te navode.Mikić živi na Miljakovcu, u kući koja je podeljena na dva dela. U jednom delu živi Uroš s porodicom, a u drugom su roditelji njegove majke.- Ma nije moguće da je Uroš imao saobraćajnu nesreću! - rekao je iznenađeno Urošev deda Ðorđe K. i nastavio:- Video sam Uroša u ponedeljak, niko mi ništa nije rekao. Ne mogu da verujem da se to dogodilo.U domu porodice Jovanović tuga i neverica.- Lakše mi je što sad znam ko mi je ubio sina. Tom mladiću ne želim zlo jer je još uvek mlad i nije svestan šta je uradio. Ne mogu da zamerim ni njegovoj majci što mu je pomogla i ćutala, majka sam i ne znam kako bih reagovala - kaže Branka Jovanović, Markova majka.Treba biti čovekOna dodaje da će Marka sahraniti u petak.- Samo dan ranije mom unuku (10) od ćerke Jelene je rođendan. On živi u Kragujevcu, ali zna da je ostao bez ujaka. Rekao je da više neće dolaziti u Beograd jer nema više Marka - priča boreći se sa suzama Branka.Drugačije mišljenje ima njen suprug Predrag.- Čovek udari psa, pa stane da vidi da li može da mu pomogne. Ljut sam i na njegovu majku. Ne znam kako je mogla da ćuti! Svakom se može desiti da pogreši, ali treba biti čovek - kaže očuh nastradalog Marka.

Sestra ubijenogNE MOGU DA MU OPROSTIMMarkova sestra Jelena ne prestaje da žali za mlađim bratom.- Samo da pravda bude zadovoljena, što se mene tiče, vozaču bih izrekla najstrožu kaznu. Ne samo zbog njega već i zbog ostalih, čisto da znaju da se kola ne mogu voziti bez dozvole. Zbog njega sam ostala bez brata koji je bio izuzetan čovek - priča drhtavim glasom Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track