DUBROVNIK: Albanski državljanin uhvaćen u švercu 7,5 kg heroina
Foto: Carina Srbije

Zaplen narkotika

DUBROVNIK: Albanski državljanin uhvaćen u švercu 7,5 kg heroina

Crna Hronika -
Heroin, upakovan u 14 paketića ukupne težine 7,417 grama i skriven u automobilu italijanskih tablica koji je zaustavljen na graničnom prelazu Karasović

DUBROVNIK - Gotovo 7,5 kilograma heroina, koji u uličnoj prodaji vredi oko 400.000 evra, pronađeno je u automobilu italijanskih tablica na međunarodnom graničnom prelazu Karasovići, saopštila je dubrovačka policija.

Heroin, upakovan u 14 paketića ukupne težine 7,417 grama, otkriven je u sredu u jutarnjim satima, prenela je agencija Hina.

Automobil je vozio 62-godišnji albanski državljanin sa prebivalištem u Italiji, a droga je pronađena u posebno napravljenom bunkeru ispod podnih obloga vozila.

U policiji kažu da su tokom ulazne granične kontrole policajci stanice Gruda osetili miris lepka kojim su zalepljene podne obloge čitavom dužinom vozila, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje i od suda zatražili nalog za pretres.

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija tržišna vrednost iznosi preko 200 000 evra, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dostigla iznos od 400 000 evra, navodi se u policijskom izveštaju.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i trgovine drogama, uhapšeni albanski državljanin je uz krivičnu prijavu zadržan u pritvoru Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track