Vladimir Mandić za Kurir: Dejan Marković laže da sam hteo da ga ubijem!
Foto: CILE

Suđenje rukometašu za pokušaj ubistva

Vladimir Mandić za Kurir: Dejan Marković laže da sam hteo da ga ubijem!

Crna Hronika -
Poznati sportista kaže za Kurir da je Dejan Marković izmislio optužbu, jer je bivša vlast na sve načine pokušala da uništi njegovu porodicu

BEOGRAD - Lažnim optužbama da sam učestvovao u njegovom ranjavanju nekadašnji vozač mog oca Dejan Marković uništio mi je život! Bio sam reprezentativac, a zbog njegovih izmišljenih optužbi 14 godina prolazim kroz pakao! Nemam nikakve veze s tim i zbog toga nisam pristao na Markovićeve ucene da mu dam novac a da on odustane od optužbi.Ovo je juče za Kurir izjavio bivši rukometaš Vladimir Mandić, kome je pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje zbog sumnje da je 2002. pomogao rođaku Draženku Mandiću u pokušaju ubistva Markovića. Posle prvog suđenja, podsetimo, braća su oslobođena optužbi, ali tu presudu Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje.Negirali optužbeBraća su i juče negirala optužbe, a Mandić je još jednom izjavio da je u vreme ranjavanja s reprezentacijom bio u karantinu i da nije mogao da ga napušta.- Marković je prvo optužio drugog čoveka, Branislava Okuku, a onda je promenio priču i upro prstom u mog brata i mene. Kao naručioca je označavao mog oca Momčila, ali on prošao je poligrafsko testiranje - kaže Mandić.Bivši rukometaš tvrdi da iza optužbi Dejana Markovića zapravo stoji pokušaj bivše vlasti, odnosno Demokratske stranke da se obračuna s njegovim ocem.- Moj otac bio je finansijer stranke Vojislava Koštunice. U sukobu DSS s Demokratskom strankom, DS je pokušao da ga eliminiše kao finansijera. Kao oruđe za to iskoristili su tog čoveka, koji je nekad bio vozač mog oca, a inače i bliski saradnik „surčinskog klana“ - naveo je Mandić šta je, prema njegovim rečima, prethodilo postupku koji je pokrenut.- Marković je i sam u sudnici priznao da ga je, dok je boravio u pritvoru zbog izvršenja krivičnog dela, posećivao pokojni ministar pravde Vladan Batić, kao i da su ga vodili kod tada aktuelnog ministra policije Dušana Mihajlovića. Pa gde to ima da vode pritvorenika kod ministra? - kaže Mandić za Kurir.Hapšenje u „Sablji“Kako navodi, njegovi otac i brat bili su uhapšeni u akciji „Sablja“, a ubrzo je usledilo i njegovo hapšenje „kao poslednji udarac na porodicu“.- Policija me je uhapsila dok sam bio u karantinu s reprezentacijom, pred kvalifikacionu utakmicu s Norveškom. Držali su me dva dana i pravo iz pritvora otišao sam na utakmicu - rekao je Mandić.

OštećeniMOMČILO JE NARUČIO MOJE UBISTVODejan Marković ponovo je juče u Višem sudu u Beogradu izneo optužbe na račun Momčila Mandića i optuženih Draženka i Vladimira Mandića.- Momčilo Mandić stoji iza toga, ali nemam dokaz. Ja sam mu bio najbliži saradnik, znao sam sve o njemu i plašio se da ne progovorim - izjavio je Marković pred sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja