Slovenački policajac izmislio pametnu vizit kartu
Foto: Slovenske Novice.si

Vizit karta

Slovenački policajac izmislio pametnu vizit kartu

Crna Hronika -
Slovenački policajac Tomislav Vučko došao na ideju da klasičnu vizit kartu, digitalizuje i da je snabde sa gomilom podataka

LJUBLJANA – Slovenački policajac Tomislav Vučko koji već 13 godina nosi policijsku uniformu i službuje u mestu Lendava izumeo je digitalnu vizit kartu.

Vučko je inače kako piše slovenački portal Slovenskenovice.si veliki ljubitelj savremene tehnologije, a na pamet mu je došla ideja da klasičnu vizit kartu koju ljudi više ne koriste tako često, digitalizuje i da je snabde sa gomilom podataka za onoga koji koristi ovakvu karticu.

Njegova pametna vizit karta na krajevima kartona poredsvih podataka o osobi, preduzeću, društvu ili organizaciji ima predstavljeno celokupno preduzeće sa tekstualnim, grafičkim podacima, slikama i videoprezentacijom.

“ Ako na primer tražim zidara, kod kuće imam pet vizit karti, a na primer zaboravili smo i pitamo se, koliki popust može da namda i šta je rekao prvi zidar, zato sam izmislio dodatak na vizit karti pod imenom QR- kod preko koje bi korisnik sa videosnimkom na poleđini mogao klijentima da prikaže svoj rad, ispričao je Tomislav Vučko novinaru slovenskih novica.

Vučko kaže da je jedino potreban smartfon sa operacijskim sistemom android. Prednost ove vizit karte je i to što je mnogo preglednija i jeftinija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track