DUGE CEVI OKUPIRALE DUBROVNIK: Policija traga za dilerima kokaina
Foto: Profimedia

Akcija Gladius 3

DUGE CEVI OKUPIRALE DUBROVNIK: Policija traga za dilerima kokaina

Crna Hronika -
Pripadnici interventne jednice u maskirnim uniformama, sa fantomkama i naoružani do zuba pretražuju kuće, stanove u Dubrovniku, a pod blokadom je i brod Jug Dubrovnika i popularni kafić u ovom gradu

DUBROVNIK - Pripadnici PU Dubrovačko-neretvanske naoružani dugim cevima od ranih jutarnjih časova kontrolišu prilaz ovom turističkom gradu, u okviru policijske akcije „ Gladius 3“ ( mač) koja je namenjena razbijanu prodavaca kokaina, sintetičke droge i marihuane.

Akcija se takođe odvija i u nekim okolnim zemljama, ali nije navedeno u kojim. Pripadnici interventne jednice u maskirnim uniformama, sa fantomkama i naoružani do zuba jutros su nešto posle 6 časova blokirali poznati dubrovački kafić i izletnički brod „ Jug Dubrovnika“.

Specijalci se nalaze unutar kafića, kao i na izletničkom brodu, a specijalci u pratnji policije viđeni su i u Čajkovici, na obali Rijeke dubrovačke.

Osim kafića i broda na metili policije su neke porodične kuće i stanove gde traje pretres, a sve više informacija upućuje da je reč o akciji usmerenoj protiv učesnika ilegalnog tržišta narkotika.

Akcija po mnogo čemu podseća na sprovođenje akcije Gladijus u aprilu 2013. godine. Naime tada je uhapšena 51 osoba tokom jedne od najvećih koordiniranih akcija koja je realizovana u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori.

Tadašnja hapšenja koordinirana su iz Dubrovnika, a akcija je imala rezultat zaplenom ukupno 376 kg marihuana, 523 grama heroina i više stabljika kanabisa.

U akciji policije je zaplenjeno sedam pištolja, jedna puška, devet ručnih bombi, dva samostrela, 4.350 komada razne municije i čak 22,2 kilograma plastičnog eksploziva.

(Dubrovački vjesnik/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track