DEČAK (5) PAO SA ŠESTOG SPRATA: Mališan bio sam u stanu!

Nesreća u valjevskom naselju Kolubara

DEČAK (5) PAO SA ŠESTOG SPRATA: Mališan bio sam u stanu!

Crna Hronika -
Čuo sam udarac i video mališana kako leži kod ulaza, istrčao sam da mu pomognem, kaže Predrag Milovanović o padu A. J. (5), za čiji se život bore lekari

VALJEVO - A. J. (5) iz Valjeva pao je juče sa šestog sprata zgrade u naselju Kolubara dva. Mališan, koji je preživeo pad s visine od 20 metara, hitno je prebačen u Beograd i lekari se bore za njegov život.Nesreća se dogodila juče oko osam časova u najvećem valjevskom gradskom naselju.- Samo sam čuo tup udarac jer mi je prozor dnevne sobe bio otvoren. Kad sam pogledao dole, video sam da dete leži na rešetki ispred ulaza. Istrčao sam iz stana i brzo detetu izvukao jezik da bi moglo da diše. Puls mu je bio veoma slab. Tu su se zatekli i radnici SBB. Pozvali su Hitnu pomoć, koja je brzo došla - kaže policajac Predrag Milovanović, koji je prvi priskočio u pomoć dečaku koji živi u istom ulazu.Majka u šokuKako saznajemo, mališan je bio sam u stanu, a niko od stanara zgrade u ulazu broj 13 niti u okolnim zgradama nije video trenutak kad je dečak pao sa šestog sprata.- Nekoliko minuta posle nesreće majka je došla ispred zgrade. Bila je u šoku i htela je da pokuša da reanimira dete, pošto radi u Kliničkom centru. Nesrećna žena je dete ostavila samo na nekoliko trenutaka kako bi starijeg sina odvela u školu. Verovatno ga nije povela sa sobom jer je bilo loše vreme - pričaju stanari.Dete je u besvesnom stanju primljeno u urgentni centar valjevske bolnice, gde je odmah prebačeno u sanitet i poslato u Beograd.- Nakon zbrinjavanja dečak je prebačen u Urgentni centar - saopšteno je iz valjevske bolnice.Živeli kao podstanariUbrzo je došao i dečakov otac, koji radi u „Gorenju“.- To je fina porodica. Žive u potkrovlju u kojem su već nekoliko godina podstanari. Viđala sam često majku s decom, a ponekad su ih čuvali baba i deda - kažu komšije.

Polomila se banderaPREŽIVEO PAD SA SEDAM METARA!Radnik „Elektrodistribucije“ u Kuršumliji Boban I. (38) pao je sa sedam metara visine s bandere i prošao s lakšim povredama. Boban je u selu Konjuva priključivao struju za jedno domaćinstvo.- U trenutku kad se popeo na dve trećine bandere, ona je zbog starosti pukla i Boban je zajedno s banderom pao na zemlju - kaže izvor iz istrage.

(Z. B.)

Ozbiljne povredeKRITIČNO STANJEProfesor dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, kaže da je dečak iz Valjeva teško povređen.- Dete je životno ugroženo. Primenjuju se sve mere intenzivnog lečenja i preduzima se sve kako bi se dete stabilizovalo - rekao je direktor Dečje klinike. Dr Radojčić je dodao da nije bilo hirurških intervencija i da ne može dati dugoročnu prognozu.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track