SUBOTICA: Dečak teško povređen na času fizičkog
Foto: Zorana Jevtić

Potres mozga

SUBOTICA: Dečak teško povređen na času fizičkog

Crna Hronika -
Dečak se okliznuo na loptu i dobio potres mozga. On je, žaleći se na velike bolove u stomaku prebačen u subotičku bolnicu

SUBOTICA – Učenik sedmog razreda OŠ „Ištvan Sečenji“ N.B. (13) iz Subotice povređen je na času fizičkog vaspitanja, dok je igrao fudbal, zbog čega mu je kasnije pozlilo.

Povređeni dečak je upućen u Urgentni centar Vojvodine, kako bi se uradio CT glave. U Opštoj bolnici Subotica kažu da je dečak dovezen u pratnji oca. Pričao je nejasno o nečemu što se dogodilo u školi, ali nije znao da objasni šta.

- Dete je bilo dezorijentisano, konfuzno, ali svesno. Kasnije se na hitnom prijemu saznalo da je dečak dok je igrao fudbal stao na loptu, pao i udario glavom o pod. Traume u smislu vidljivog povređivanja nema. Urađene su sve dijagnostičke procedure koje smo mogli, ali nije bilo moguće uraditi CT glave zbog čega je dete poslato u Urgentni centar Vojvodine na snimanje – kažu u bolnici.

Objašnjavajući kako je došlo do povrede sagovornik Kurira iz OŠ Ištvan Sečenji napominje da se učenik okliznuo na loptu, pao i ustao.

- Nastavio je do kraja časa da igra fudbal, nije se žalio na bolove, a kada ga je nastavnik pitao da li je sve u redu rekao je da jeste. Tek na trećem času se požalio da ga boli stomak. Odmah su pozvani roditelji i dečak je odvezen na Hitan prijem subotičke Opšte bolnice pod pretpostavkom da ima potres mozga, ali od kada se okliznuo nije se žalio na bolove u glavi, već na bol u kolenu i mučninu – zaključuje naš sagovornik.

Nakon ovog događaja u školu je došla policija, i u toku razgovora sa nastavnicima javljeno im je da je dete došlo sebi i da je ispričalo šta se dogodilo.

(V. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track