Najnovije vesti

UHVAĆEN SA 13 KG EKSPLOZIVA U PRIŠTINI: Slobodanu Gavriću još dva meseca pritvora
Foto: AP

Optužen za terorizam

UHVAĆEN SA 13 KG EKSPLOZIVA U PRIŠTINI: Slobodanu Gavriću još dva meseca pritvora

Crna Hronika
Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je sudija za pretpretresni postupak Osnovnog suda u Prištini Vehbi Kaštanjeva doneo rešenje kojim je Gavriću produžen pritvor na još dva meseca zbog opasnosti od bekstva

PRIŠTINA - Sudija Osnovnog suda u Prištini produžio je za dva meseca pritvor Slobodanu Gavriću (46) iz Beograda, koji je krajem prošle godine uhapšen u Prištini zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je  da je sudija za pretpretresni postupak Osnovnog suda u Prištini , odeljenja za teška krivična dela, Vehbi Kaštanjeva doneo rešenje kojim je Gavriću produžen pritvor na još dva meseca zbog opasnosti od bekstva “Pritvor Gavriću je produžen na još dva meseca uz obrazloženje da postoji ozbiljna opasnost od njegovog bekstva.

Stava sam da bi u ovom slučaju specijalni tužilac za ratne zločine trebalo da ovu istragu privede kraju obzirom da imamo informacije da su dokazi koji su poslati na veštačenje američkom FBI već stigli u tužilaštvo I smatram da nema drugih razloga za dodatna pomeranja u ovom postupku” - rekao je Vasić.

Gavrić je uhapšen u Prištini 25. decembra 2014. godine, a kod njega je u tom trenutku pronađeno 13 kg eksploziva zbog čega mu je određen pritvor zbog sumnje da je pripremao terorističke akte i dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Osnovni sud u Prištini Gavrića tereti još i za nezakonit uvoz, izvoz, nabavku, transport, proizvodnju, razmenu, posredovanje ili prdaju oružja ili eksplozivnih materijala. Gavrić je po zanimanju veterinar, a radio je u Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...