UBISTVO MALE TIJANE: Sudu dostavljen nalaz o pijanstvu Dragana Đurića
Foto: Facebook

dodatno veštačenje

UBISTVO MALE TIJANE: Sudu dostavljen nalaz o pijanstvu Dragana Đurića

Crna Hronika -
Dodatno veštačenje na okolnost stepena ubičine alkoholisanosti zatražio je Đurićev advokat Viktor Gostiljac koji se pozvao na njegov iskaz u policiji, a koji nije osporen tokom suđenja, da je optuženi predveče 26. jula na seoskom groblju popio oko litar vinjaka i više od litre i po piva

BEOGRAD - Docent dr Zoran Mihajlović dostavio je sudu, novozatraženi veštački nalaz kojim se, na osnovu saznanja o popijenoj količini i vrsti alkohola, može sa velikom tačnošću utvrditi stepen ubičine alkoholisanosti u trenutku zločina.

Dodatno veštačenje na okolnost stepena ubičine alkoholisanosti zatražio je Đurićev advokat Viktor Gostiljac iz Beograda, koji se pozvao na njegov iskaz u policiji, a koji nije osporen tokom suđenja, da je optuženi predveče 26. jula na seoskom groblju popio „oko litar vinjaka i više od litre i po piva“.

Navodno, Đurić se posle pijanke vratio u centar Bajmoka, gde je još pio, ali se „ne seća šta je sve tamo pio“.

Surčinski mesar Dragan Đurić (34), potsetimo, 26. jula boravio je u Bajmoku kod prijatelja, a oko ponoći je presreo samu Tijanu Jurić, ugurao je u automobil, a potom, posle pokušaja silovanja, zadavio.

On je nesrećnu maloletnu Subotičanku, koja je tog dana boravila kod babe i dede, a uveče sa drugaricama bila na lokalnoj proslavi u sportskom centru „Rata“, posle zločina odvezao u atar sela Čonoplj u somborskoj opštini i na jednoj napuštenoj deponiji je zakopao.

Uhapšen je posle dve nedelje kada je u celosti i priznao ovo monstruozno delo.Odbrana vidi slamku nade za optuženog u prekvalifikaciji sadašnjeg dela „teško ubistvo“, za koje je zaprećena kazna zatvora od 40 godina, u krivično delo „pokušaj silovanja sa teškom smrtnom posledicom“, za koje je zaprećena kazna od 20 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track