AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Tri Srbina Pink Pantera pali u šteku na spavanju
Foto: Profimedia

Sprečena serija pljački

AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Tri Srbina Pink Pantera pali u šteku na spavanju

Crna Hronika -
Šestočlanu bandu činila su trojica Srba, dvojica državljana BiH i jedan Crnogorac. Policija je u pretresima stanova i garaža u naselju Siget u Novom Zagrebu zaplenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, municiju, mobilne telefone i SIM kartice...

ZAGREB - Deo bande Pink Panter uhapšen je juče u akciji zagrebačke policije u naselju Siget čime je sprečena pomno isplanirana serija krvavih pljački koje je trebalo da se dogode u prepadima na banke u Zagrebu.

Šestočlanu bandu činila su trojica Srba, dvojica državljana BiH i jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, municiju, mobilne telefone i SIM kartice, raznu dokumentaciju...

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila potrebna za pljačke - pre i posle bega, a koja su potom planirali da zapale.

Zagrebački policajci su proteklih nedelja ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmene informacija s francuskom, švajcarskom i policijom Bosne i Hercegovine, saznali su da se u Zagrebu stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čim i da su iznajmili stan u Novom Zagrebu.

Čim su tokom vikenda uvideli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine hiljada kuna, policajci su preduhitrili "pinkpanteraše".Kad su krenula hapšenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju.

Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na bezbednost prolaznika.

- Stani policija! Pucaću. Stani! - uzvikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali da stave lisice na ruke razbojnicima. Posle privođenja, policajci su temeljno pregledali prostor oko zgrada. Tražili su odbačene predmete poput oružja, droge, novca. Jedan je, navodno, odbacio nož.

Lista čekanja za učlanjenje u Pink Panter

Za ulazak u tu labavo povezanu mrežu pljačkaša dragulja i novca, uglavnom s područja bivše Jugoslavije, postoji lista čekanja. Brzi su i okretni, većina s vojnim i policijskim iskustvom. Koriste lažna dokumenta. U samo nekoliko minuta pokradu milione i nestanu. Interpolu zadaju glavobolje.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track