UHAPŠENO DVOJE: Noćenje imigrantima naplaćivali 5 evra
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Šverc ljudi

UHAPŠENO DVOJE: Noćenje imigrantima naplaćivali 5 evra

Crna Hronika -
Policija u kući osumnjičenih pronašla 41 državljanina Sirije i 17 državljanina Iraka koji su, kako se sumnja, kombijima ili peške ušli u Srbiju, a odatle prebacivani u kuću u Beogradu u kojoj su zatečeni. Nameru da zatraže azil u Srbiji izrazilo je 38 stranih državljana

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija uhapsila dve osobe zbog sumnje da su u jednoj kući u Beogradu naplaćivali noćenje ilegalnim migranitima za po pet evra.

Policija sumnja da su J.M. i M.M. zarad sticanja protiv pravne imovinske koristi omogućili nedozvoljen boravak 58 ilegalnih migranta u jednoj kući i da su migrantima, koji nisu posedovali putne isprave i druga dokumenta, naplaćivali noćenje od po pet evra.

U saopštenju se navodi da je policija u kući osumnjičenih pronašla 41 državljanina Sirije i 17 državljanina Iraka koji su, kako se sumnja, kombijima ili peške ušli u Srbiju, a odatle prebacivani u kuću u Beogradu u kojoj su zatečeni.

Nameru da zatraže azil u Srbiji izrazilo je 38 stranih državljana, koji su upućeni da se jave Centru za azil, dok je protiv preostalih 20 podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Osumnjičeni J. M. i M. M. uz krivičnu prijavu biće privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track