USPEH CARINIKA: 25 kg cigareta pokušao da prenese u koferu?!
Foto: Carina

Sprečen šverc na aerodromu

USPEH CARINIKA: 25 kg cigareta pokušao da prenese u koferu?!

Crna Hronika -
18.000 cigareta otkriveno je u prtljagu J.Lj, mašinskog inženjera iz Zubinog Potoka, prilikom kontrole predatog prtljaga u sortirnici aerodroma Nikola Tesla

BEOGRAD - Na graničnom prelazu aerodrom "Nikola Tesla" carinici su danas sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 18.000 cigareta ronhil i ronhil 100s, sa akciznim markicama Kosova.

Cigarete su otkrivene u koferu J.Lj, mašinskog inženjera iz Zubinog Potoka, prilikom kontrole predatog prtljaga u sortirnici aerodroma "Nikola Tesla".

Foto: Uprava Carina
Foto: Uprava Carina

Putnik za Geteborg je svoj kofer, težak 25 kilograma, napunio cigaretama, prekoračivši za dva kilograma dozvoljenu težinu čekiranog prtljaga. Brutalno je prekršio i carinske propise prema kojima putnik preko granice ne sme da nosi nikakvu robu u količini koja je evidentno namenjena preprodaji.

U većinu EU zemalja, u vazdušnom i pomorskom saobraćaju, dozvoljeno je uneti 200 cigareta ili 100 cigarilosa (težine do 3 grama po komadu) ili 50 cigara ili 250 grama duvana. Kako pored svega ovoga, putnik nije imao ni fiskalni račun za robu, ona je uz prekršajnu prijavu privremeno zadržana do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja