SRAMNA PRESUDA: Za četiri života četiri i po godine zatvora!

Skandalozna odluka Višeg suda u Beogradu

SRAMNA PRESUDA: Za četiri života četiri i po godine zatvora!

Crna Hronika -
Roditelji Vladimira Vasića (27) ogorčeni visinom kazne na koju su osuđeni odgovorni za njegovu pogibiju i smrt još trojice radnika na gradilištu u naselju Kalvarija 2011. godine

BEOGRAD - Da li u ovoj državi postoji pravda? Moje dete niko ne može da vrati, ali želim da pitam kako je moguće da se za četiri mlada života dobije tako mala kazna.Pa da ubiješ mačku ili psa, dobio bi više - kaže za Kurir Ratka Vasić, majka Vladimira Vasića (27), koji je na zemunskom gradilištu u naselju Kalvarija 2011. poginuo s još trojicom radnika, za šta je Viši sud pre dva dana odgovorne osudio na ukupno četiri i po godine zatvora.Mile Svetozarević (58), prvi čovek „Tehnomenadžera“, zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti osuđen je na četiri godine zatvora, Stevan Stevanović (65), vlasnik firme „Grading Š“, na šest meseci zatvora, dok je optuženi poslovođa Nedeljko Ilić (64) zbog nedostatka dokaza oslobođen. Sud je Svetozareviću i Stevanoviću zabranio da narednih pet godina obavljaju poslove u građevinarstvu. Pored Vasića, u nesreći su poginuli i Dušan Kadrijević (18), Milan Brajenović (60) i Nikola Knežević (24).Tek započinjali život- Mnogo mi nedostaje sin! Nama se čitav svet srušio otkad njega nema. Poginuli su ljudi koji su tek započinjali život i trebalo je da grade svoje porodice. Moj Vladimir je u septembru 2012. trebalo da se oženi - kaže uplakana Ratka.Ona navodi da je u toku suđenja bilo dosta propusta i da su svedoci uglavnom pričali stvari koje njima odgovaraju.- Čitavo suđenje bilo je jako mučno, a završilo se još gore. Ova presuda me je skroz dotukla. Ponekad pomislim da me je Bog kaznio što sam toliko bila vezana za sina. Sada muž i ja pijemo razne lekove jer nam je skroz uništeno zdravlje - kaže ožalošćena majka.Ona se priseća dana kad se dogodila nesreća.- Samo što sam stigla u Bosnu kod ćerke zazvonio je telefon. Rekli su mi da je moj sin povređen, iako su oko mene svi znali o čemu se radi. Kad sam došla kući, odmah sam shvatila o čemu je reč i samo sam rekla: „Zašto ste me prevarili?“ Od tog trenutka ničega se više ne sećam - priča Ratka Vasić.Bio na odmoruNjen sin je, inače, u to vreme radio u Nemačkoj, a u Srbiju je došao na odmor.- Trebalo je da se vrati u Nemačku, ali mu je ostalo još slobodnih dana, pa je odlučio da radi. Rekla sam mu: „Ljubi te majka, što ideš da radiš kad se uskoro vraćaš?“, ali hteo je da ide. Nije bio navikao da bude kod kuće, bio je mnogo vredan - kaže majka i dodaje da je ubeđena da bi Vladimir preživeo nesreću da mu je ranije pružena pomoć.

ČinjeniceSMRT POD ZEMLJOM- Nesreća se dogodila 29. septembra 2011. na gradilištu u Zemunu- Brdo se obrušilo na radnike kad su pokušali da stave potporni zid- Poginuli su Vladimir Vasić (27), Dušan Kadrijević (19), Milan Brajenović (60) i Nikola Knežević (24)

Vladimirov otacSMEJALI SU NAM SE U OČINovica Vasić, otac nastradalog Vladimira, revoltiran je ponašanjem osuđenih.- Niko od njih nikada nas nije pozvao. Na suđenju su nas provocirali i smejali nam se u oči. Žalićemo se na presudu, a razmišljamo i da se obratimo ministru Selakoviću - rekao nam je Novica Vasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja