SAMOUBISTVO PILOTA Žena Stevana Popova: Govorio mi je da više nema snage
Foto: Dragan Kadić

Ispovest Snežane Jovanović Popov

SAMOUBISTVO PILOTA Žena Stevana Popova: Govorio mi je da više nema snage

Crna Hronika -
Znao je da kaže da će sam sebi presuditi onda kad više ne bude mogao, niko od nas nije pomislio da će to stvarno uraditi, kaže Snežana Jovanović Popov

RUMA - Stevan je u poslednje vreme teško disao i govorio kako nema snage... Ranije je znao da kaže da će sam sebi presuditi onda kad više ne bude mogao. Međutim, niko od nas nije mogao ni da pomisli da će to stvarno uraditi, kaže Snežana Jovanović Popov, supruga legendarnog pilota „Jata“ Stevana Popova (68), koji se ubio u sredu u svom stanu u Rumi.Ona u razgovoru za naš list navodi da se poslednjih godina njenom suprugu dogodio niz loših stvari, koje je uspeo da prevaziđe.Bolela ga nepravda- Mnogo ga je pogodila odluka „Jata“ da ga proglase tehnološkim viškom. „Jat“ je bio njegova druga kuća. Međutim, bilo je i drugih nepravdi koje nije mogao da razume - priča očiju punih suza Snežana, koja je zajedno sa Stevanom iz pepela podigla košarkaški klub u Rumi.Popov se borio i s kancerom, ali se, kako kaže naša sagovornica, izborio na najhrabriji način.- Pre 16 godina, u vreme kad sam bila trudna s Jelenom, bio je teško bolestan, imao je dve operacije. S tom bolešću se izborio odlukom da želi da vidi nerođenu ćerku, to mu je dalo snagu koja mu je bila neophodna i uspeo je - ističe supruga pilota koji je iz ratom zahvaćenog Sarajeva spasao na desetine hiljada ljudi.

Izgubila supruga... Snežana Jovanović Popov
Izgubila supruga... Snežana Jovanović Popov

Snežana je od prošle godine zbog posla u Kataru, ali, kako kaže, sa Stevanom je stalno bila u kontaktu, a i on je često odlazio tamo. On ističe da je njenom suprugu najveća želja bila da se sportski aerodrom u Čeneju kod Novog Sada osposobi za komercijalne letove.Mnogima pomagao- Otkako znam za njega borio se za tu ideju i nije mu bilo lako. Novi Sad i Steva zaista zaslužuju aerodrom i muzej koji će nositi njegovo ime - priča drhtavim glasom Snežana i dodaje:- Živeo je život humanitarca, mnogima je pomogao i za to dobio zaslužena priznanja. Na svako od njih posebno je bio ponosan. Jedan od najdražih mu je bila Oktobarska nagrada Novog Sada.Popov je iza sebe ostavio četvoro dece, troje iz prvog braka i ćerku Jelenu, koju je dobio sa Snežanom. Sahrana Stevana Popova je danas od 15 časova na novosadskom Gradskom groblju.

Izjava policijiNISMO SE SVAĐALI, DESILO SE U TRENUTKUPolicija u Rumi saslušala je Snežanu Jovanović Popov nakon tragedije.- U šoku sam. Ništa nije ukazivalo da će to uraditi. Nismo se svađali. Sedeli smo, kad je on u jednom momentu izvadio pištolj i pucao sebi u glavu. Otkud pištolj kod njega, ne znam - rekla je, kako nezvanično saznajemo, Stevanova supruga inspektorima.

Bol za ocemSIN: NE ZNAM ZAŠTO JE TO URADIOPilotov sin, rukometaš Steva Popov, kaže da ne zna zašto je otac digao ruku na sebe.- Niti znam, niti mi je u ovo momentu sada to bitno. Imao je pre 16 godina rak, ali se izlečio. Da li se to možda sada vratilo ili ne, ne znam. Izgubio sam oca, jako mi je teško - izjavio je Kurir Steva Popov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja