SPAKOVANO U DVE LAP TOP TORBE: Zaplenjeno hibridno seme brokola vredno 700.000 dinara
Foto: Nebojsa Mandic

hORGOŠ

SPAKOVANO U DVE LAP TOP TORBE: Zaplenjeno hibridno seme brokola vredno 700.000 dinara

Crna Hronika -
Oko 500.000 semenki te biljke pokušao je da iz Segedina u Srbiju prokrijumčari jedan agroekonomista. On je 180 paketa u kojima su bile upakovane hibridne semenke i sakrio iza prednjeg i zadnjeg sedišta.

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, tokom vikenda sprečili su pokušaj krijumčarenja veće količine hibridnog semena brokola, čija je vrednost gotovo 700.000 dinara.

Oko 500.000 semenki te biljke pokušao je da iz Segedina u Srbiju prokrijumčari jedan 25-ogodišnji agroekonomista. On je 180 paketa u kojima su bile upakovane hibridne semenke, stavio u dve torbe za lap top i sakrio iza prednjeg i zadnjeg sedišta.

I pripadnici rečne jedinice Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su tokom vikenda u luci Smederevo, prilikom kontrole barže natovarene veštačkim đubrivom iz Austrije, otkrili da između deklarisane i izmerene količine robe postoji razlika od 6.180 kilograma. Merenjem je utvrđeno da je količina azotnog veštačkog đubriva u rinfuzi manja od deklarisane količinu u carinskoj dokumentaciji za više od šest tona. Postoji sumnja da je nedostajuća količina robe izuzeta ispod carinskog nadzora, te je protiv odgovornih pokrenut prekršajni postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track