DRAMA NA BANJICI: Decu sam izvukao iz buktinje!

U zapaljenoj baraci poginuo stanar

DRAMA NA BANJICI: Decu sam izvukao iz buktinje!

Crna Hronika -
Krenuo sam da budim i ostale stanare, ali je, nažalost, komšija Svetozar Živković (60) stradao, priča Nebojša Dinić (41)

BEOGRAD - Spavali smo kad je brat počeo da lupa na vrata i prozor i viče: „Požar, bežite!“Zgrabio sam decu i izleteo napolje. Sve nam je izgorelo - kaže Nebojša Dinić (41), stanar zapaljene barake na Banjici, u kojoj je izgoreo komšija Svetozar Živković (60). U požaru je bez krova nad glavom ostalo 18 ljudi, među kojima je i četvoro dece.Eksplozije i dimPožar u baraci u kojoj uglavnom žive izbeglice s Kosova i samci izbio je juče ujutro oko dva sata, a vatrenu stihiju visoku 15 metara gasilo je 30 vatrogasaca. Nebojša Dinić, čiji je stan u kome je živeo sa suprugom i dvoje male dece potpuno izgoreo, objašnjava da ih je sigurne smrti spasao njegov brat Dejan, koji je prvo čuo eksplozije u stanu kod nastradalog Živkovića, a potom video dim.- Spavali smo kad je brat počeo da lupa na vrata i prozor i viče: „Požar, bežite!“ Zgrabio sam decu i izleteo napolje. Bacio sam ih na travu i odmah krenuo da budim ostale komšije. Da ih nismo probudili, svi bi se sigurno ugušili jer su se dim i plamen širili neverovatno brzo - priča potreseni Dinić dok u rukama drži šestomesečnog sina Andreja i dodaje da je lupao i na vrata nastradalog Živkovića, ali da se on nije javljao, pa je mislio da je već izašao.Njegova supruga Jasmina kaže da su im sve stvari izgorele ili su natopljene vodom.

Zgarište... Vatrena stihija brzo progutala baraku
Zgarište... Vatrena stihija brzo progutala baraku

Ponovo na ulici- Gledali smo samo kako da se spasemo. Ljudi su u donjem vešu izletali iz barake - priča Jasmina očiju punih suza i dodaje da po drugi put ostaju bez ičega u životu.Ona navodi da su 2000. izbegli iz Kosovske Kamenice, dok je komšija koji je stradao bio rodom iz Pirota.- On je među prvima došao u ovu baraku kao radnik u „Novom kolektivu“ i tu je živeo sam. Njegovo telo su našli ugljenisano na krevetu - kaže Jasmina.Pored porodice Denić, kakav-takav krov nad glavom izgubila je i porodica Grković, koja je izbegla s Kosova Polja i koja takođe ima dvoje maloletne dece. Zajedno s njima prostor u baraci delilo je još pet samaca. Kako saznajemo, uzrok požara najverovatnije su električne instalacije.

Opština Savski venacPRIVREMENI SMEŠTAJNa zgarištu je juče bio i predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić, koji je rekao da će porodice kojima je stan izgoreo privremeno biti smeštene u MZ „Stevan Filipović“.- U saradnji s Crvenim krstom obezbedićemo ležaje i sve osnovne stvari. Prvenstveno lekove, sredstva za ličnu higijenu i ono što je neophodno deci. Takođe ćemo im pomoći da u saradnji s MUP izvade lična dokumenta koja su im izgorela - rekao je Dinčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track