RAT MAFIJE: Ubijaju se i podmeću bombe zbog droge i dugova!

Automobil bomba eksplodirao na Banovom brdu, čudom nema poginulih

RAT MAFIJE: Ubijaju se i podmeću bombe zbog droge i dugova!

Crna Hronika -
Vladimir Karan (46), koji ima ozbiljan dosije, teško povređen u eksploziji, a dvojica prolaznika lakše. Eksplozija se dogodila u blizini nekoliko kafića i autobuskog stajališta na kom je bilo mnogo ljudi

BEOGRAD - Vladimir Karan (46), policiji poznat po dilovanju droge, teško je povređen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 na Banovom brdu. Eksplozija se dogodila u blizini nekoliko kafića i autobuskog stajališta, gde je bilo prisutno mnogo ljudi, pa je pravo čudo što niko nije poginuo!Strahovita detonacija odjeknula je juče oko 15.20 u Kirovljevoj ulici, a pored vozača džipa, lakše su povređena dva prolaznika. Prema prvim informacijama, eksplozivna naprava bila je postavljena ispod vozačevog sedišta. Karan je neposredno pre eksplozije sedeo u piceriji u Kirovljevoj ulici.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Izleteo kroz vrata- Popio je kafu i otišao do džipa, koji je bio parkiran iznad kafića. Seo je u BMW, a čim je krenuo, začula se strahovita eksplozija. Od siline detonacije vozač je izleteo kroz vrata dva metra bočno i metar u visinu, a potom pao na asfalt. Bukvalno je goreo, a jedan očevidac munjevito je odreagovao i počeo je da ga gasi PP aparatom, pri čemu je i sam zadobio manje opekotine. Drugi povređeni je prolaznik sa trotoara Mihajlo S., koji se vraćao sa fakulteta, a kog je deo automobila udario po nozi, te je zadobio posekotine - objašnjava naš izvor iz istrage.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Džip se zapalio i nastavio da se kreće nizbrdo.- BMW je izgledao kao zapaljena lopta! Kretao se sporo, a potom udario u parkirani kombi i zaustavio se. Plamen se ubrzo proširio i na drugo vozilo. Preplašeni građani odmah su pritrčali u pomoć povređenom, dok su neki PP aparatima pokušavali da ugase zapaljene automobile - kaže očevidac.Ivana Savić prva je pritrčala u pomoć Karanu.- Bilo je strašno! Ležao je na ulici sav krvav! Imao je otvoren prelom desne noge, videla mu se kost. Po zadnjici i kičmi imao je velike opekotine, koža mu je bukvalno sagorela. Glavom je udario u asfalt, krvario je... Sve vreme je bio svestan. Rekao nam je da se zove Vladimir i dao nam broj telefona svoje supruge da joj javimo šta se dogodilo - plačući priča Savićeva, koja je iz autobusa istrčala kako bi pomogla povređenom. Ona dodaje da su ljudi doneli peškire i da su povređenom vozaču pokušali da saniraju povrede do dolaska Hitne pomoći, koja ga je prevezla na VMA.

Foto: Čitaoci Kurira
Foto: Čitaoci Kurira

Vladimir Karan je, kako saznajemo, odranije poznat policiji po različitim krivičnim delima.Usmereno dejstvo- Ima ozbiljan dosije. Poznat je po krivičnim delima u vezi s narkoticima, razbojništvima, nasilničkom ponašanju... Zbog toga je vrlo moguće da je u pozadini obračuna sukob zbog droge. Biće pregledani snimci sigurnosnih kamera iz okoline u pokušaju da utvrdimo kuda se kretao BMW i ko je, kad i gde postavio eksploziv. Inače, eksplozivna naprava bila je usmerenog dejstva, što znači da je cilj bio da se ubije samo vozač - kaže naš sagovornik.

Foto: Jelena Ivić
Foto: Jelena Ivić

Prema rečima našeg izvora, u blizini kafića gde on često dolazi nalaze se i prostorije njegove firme. Njegovo preduzeće bavi se trgovinom kompjutera i računarske opreme.

Foto: Čitaoci Kurira
Foto: Čitaoci Kurira
http://www.youtube.com/watch?v=RkGsRnd61_k

Kriminolozi o učestalim obračunima u podzemlju DROGA I DUGOVI MOTIV SUKOBAKriminolog Zlatko Nikolić kaže da je u pitanju tipičan primer mafijaškog sukoba.- Ovo je samo nastavak sukoba narko-klanova jer su u pitanju veliki gubici kokaina, pa se obračunavaju. Ovakav pokušaj, gde je bomba postavljena pod auto, tipičan je za crnogorsku mafiju i sukob između narko-klanova! Ovakve eksplozije uglavnom se dešavaju kada nema mnogo ljudi, ali ipak se nekada preračunaju, pa bude kolateralne štete kao sada - navodi Nikolić.Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, kaže da su paljevine automobila u Beogradu poslednjih dana učestale najverovatnije zbog narkotika i dugova.- Pretpostavljam da je reč o obračunima grupa koje su se zimus zavadile, a sad naplaćuju račune. Članovi podzemlja probleme rešavaju postavljanjem bombi ispod automobila ili paljenjem kola - kaže Spasić.On navodi da je cilj ili likvidacija ili opomena.- Ukoliko je automobil zapaljen dok vozač nije bio u njemu, to mu je bilo samo upozorenje da će ukoliko ne izmiri dug on biti sledeća žrtva - kaže Spasić.

Povređena nogaPOMOGLA MU DOKTORKA IZ ŽANDARMERIJE

Karan je spasen zahvaljujući doktorki iz Žandarmerije, koja mu je odmah nakon nesreće pružila prvu pomoć pre dolaska saniteta.Ona je slučajno prolazila kolima kad se dogodila nesreća.

Prebačen na VMAU TEŠKOM STANJUVladimir Karan je s teškim povredama kolima Hitne pomoći prevezen na VMA.- Zadobio je više opekotina po većem delu tela i otvoren prelom desne noge. Njegovo stanje je teško i smešten je na intenzivnoj nezi - rečeno nam je na VMA.

IncidentiSERIJA PALJEVINA AUTOMOBILA2. jun - Automobili manekena Vladimira Vuksanovića i bivšeg načelnika Generalštaba VS Zdravka Ponoša izgoreli su u požaru na Vračaru3. jun - Tri automobila i dva stana, među kojima je i dom Avrama Izraela izgoreli su u požaru u Višnjičkoj banji9. jun - „Porše kajen“ koji je bio parkiran ispred vrtića „Skadarlija“ izgoreo je u požaru u Dalmatinskoj ulici. Pretpostavlja se da je automobil zapaljen zbog dugova

KURIR VAM POKLANJA NAJBOLJI MAGAZIN O KUVANJU: Pivska gozba

Novi KUVAR – FINO, A JEFTINO, zbirka isprobanih recepta i saveta vrhunskih kulinara na kioscima je uz Kurir i ovog četvrtka.

Ako nemate vremena da kuvate domaću supu, skuvajte je od kocke a napravite domaće knedle, dronjke, noklice ili taranu.

Brzo i lako možete spremiti paste i deserte s višnjama, a ako volite da eksperimentišete, mladi glumac Ivan Mihailović otrkiva trik tetke iz Tivta kako da hobotnica ispod sača bude još mekša.

Nedeljni jelovnik sastavljen je od jela kojem kao tajni sastojak dodajete - pivo, dok mlade mame stručnjaci savetuju kada je i koje voće najbolje uvoditi u ishranu bebe.

I u ovom broju proverite da li ste možda baš vi osvojili 1.000 dinara za recept najukusnijeg jela ili saznajte kako da dobijete vredan poklon.

Ne propustite Kuvar Fino, a jeftino - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track