Najnovije vesti

ISPOVEST MAJKE: Predosetila sam da mi dete umire
Foto: AP

Zlatka Simeunović, čija se ćerka ubila

ISPOVEST MAJKE: Predosetila sam da mi dete umire

Crna Hronika
Čula sam iz podsvesti kako mi kaže: „Majko, spasi me“, i tada mi je nešto puklo u grudima, kaže Zlatka Simeunović, majka pokojne Slađane Simeunović (19) iz Prćilovice kod Aleksinca

ALEKSINAC - „Majko, spasi me“, čula sam iz podsvesti, i nešto mi je puklo u grudima. Kao da sam znala da se mojoj ćerki nešto strašno dogodilo - kaže Zlatka Simeunović, majka Slađane Simeunović (19) iz sela Prćilovice kod Aleksinca, koja se ubila očevim pištoljem.Nesrećna devojka otišla je iz svoje kuće u nedelju pre podne, a njena rodbina pronašla ju je mrtvu istog dana oko 17 sati u šljiviku dva kilometra od njene kuće.Tajnu odnela u grob- Predosetila sam da mi ćerka umire, ali nisam znala gde je jer ceo dan nije bila kod kuće. Zaplakala sam iako nisam bila sigurna da je to istina, pa su rođaci krenuli da je traže. Posle jednog sata stigla je kobna vest i moje slutnje su se obistinile - priča kroz suze Zlatka Simeunović, majka tragično preminule devojke.Slađana je s majkom oko podneva bila u komšiluku. Majka je ostala, a ćerka krenula kući.- Nisam je zatekla kad sam se vratila i odmah mi je bilo sumnjivo jer je uvek ostavljala cedulju s porukom gde je otišla. Nestrpljivo sam je čekala dva-tri sata, i tada mi je puklo u grudima - dodaje majka.Slađana je u međuvremenu ispod kreveta u spavaćoj sobi pronašla očev pištolj. Stavila ga ispod jakne i krenula u polje izvan sela. Otišla je dva kilometra od kuće, sela na klupu u jednom šljiviku.Otac Slobodan kaže da nikad nije pomislio da bi mogla da podigne ruku na sebe.- Nikad ne bih pomislio da bi Slađana mogla da se ubije - kaže očajni otac i dodaje:- Sve četiri ćerke su dobra deca, odlični đaci, nikakvih problema s njima nisam imao. Slađana je završila prehrambenu školu, u četvrtak je počela da radi u trafici u Aleksincu.Svađa s majkomOn naglašava da mu nije jasno kako je devojka uspela da repetira pištolj.- U okviru je bio samo jedan metak. Ni ona niti iko od dece nikad se nije interesovao za oružje. Zato ne razumem kako je uspela da ga otkoči, repetira i puca u sebe - kroz suze govori Slobodan.Prema jednoj verziji, devojka je prislonila sebi cev pištolja na grudi i opalila. Smrtno ranjena, pala je kraj klupe pored koje je kasnije nađena. Na licu mesta pronađena je gomila boca od vode, sokova, piva, pa i pesticida.- U prvi mah boca od pesticida je izazvala zabunu da se devojka možda nije otrovala. Međutim, utvrđeno je da je metak opaljen u predelu srca - kaže naš sagovornik iz istrage.Slađana je prethodne noći slavila zaposlenje. Zadržala se do kasno u noć, što je bio povod da je majka grdi i da se posvađaju.- Čula sam da je zapretila da će se otrovati tim pesticidom - kaže jedna drugarica.

Stric DobrivojeBILA JE NAŠA MEZIMICA Slađan Stric Dobrivoje kaže da Slađana nije imala razloga da digne ruku na sebe.- Kosio sam travu u dvorištu. Video sam kad je krenula. Pitala me je imam li još mnogo posla i otišla s rukom ispod jakne. Nisam mogao da posumnjam ni na šta loše jer je bila vesela. Njene starije sestre su srećno udate, a ona je kao najmlađa bila mezimica - kaže Dobrivoje.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...