PRETIO SVETINJI: Zbog ovog komentara je Podgoričanin dobio optužnicu
Foto: Profimedia

Identifikovan

PRETIO SVETINJI: Zbog ovog komentara je Podgoričanin dobio optužnicu

Crna Hronika -
Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite šta vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu, deo je komentara koji je Luka Vukojević ostavio ispod teksta na crnogorskom portalu, a koji je okarakterisan kao ugrožavanje bezbednosti

PODGORICA - Protiv Podgoričanina Luke Vukojevića danas je podignuta optužnica zbog komentara objavljenog 14. maja na portalu "Vijesti", u kojem je premijeru Milu Đukanoviću pretio da će ga ubiti i time spasiti naciju. Pretnje na račun predsednika vlade policija je tada, a sada i tužilaštvo, okarakterisala kao "ugrožavanje bezbednostii".

Vukojević je sporni komentar objavio uz članak "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti", U tom clanku je naveden odgovor "sirotinje" "buržujima", šestorici mladića koji su objavili fotografiju na kojoj u rukama drže majicu sa uvredljivim natpisom na račun siromašnih, prenose podgoričke "Dnevne novine".

Osumnjičeni 28-godišnji Podgoričanin tekst je prokomentarisao ovako: "Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite šta vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako ću okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju decu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Nakon sto je policija dobila informaciju o komentaru takve sadržine, pokrenula je akciju kako bi utvrdila ko je autor. U akciju identifikovanja i pronalaženja osumnjičenog Podgoričanina bili su uključeni službenici CB Podgorica i Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. O događaju je bilo obavesteno i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je utvrdilo da u Vukojevićevom postupanju ima elemenata krivičnog dela.

Pošto je Vukojević koristio svoj nalog za objavljivanje komentara, ubrzo je identifikovan i priveden u Centar bezbednosti Podgorica gde je saslušan i nakon toga sproveden na dalje postupanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Optužnicu protov njega podigao je osnovni državni tužilac Saša Čađenović, a za krivično delo ugrožavanje bezbednosti predviđena je novčana, ili kazna zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track