Najnovije vesti

LEGIJA DOVEDEN IZ POŽAREVAČKOG ZATVORA: Odloženo suđenje Ulemeku za požar u Kuli
Foto: Profimedia

Treći osnovni sud

LEGIJA DOVEDEN IZ POŽAREVAČKOG ZATVORA: Odloženo suđenje Ulemeku za požar u Kuli

Crna Hronika
Nekadašnji komandant JSO je u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde je suđenje trebalo da se održi, doveden iz požarevačkog zatvora gde služi kaznu od 40 godina, a sledeće suđenje biće naknadno zakazano zbog uskladivanja tremina Ulemekovog privođenja

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem komandantu Jedinice za speciajlne (JSO) operacije Miloradu Ulemeku Legiji i Dejanu Ivkoviću zbog izazivanja požara u diskoteci "Tvrđava" u Kuli 2001. godine odloženo je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Suđenje je odloženo zbog izostanka Ivkovića i Ulemekovog branioca.

Ulemek je u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde je suđenje trebalo da se održi, doveden iz požarevačkog zatvora gde služi kaznu od 40 godina, a sledeće suđenje biće naknadno zakazano zbog uskladivanja tremina Ulemekovog privođenja.

Treće osnovno tužilastvo predložilo je sudu da se uradi ekonomsko i građevinsko veštačenje radi utvrđivanja visine nastale štete prilikom požara. Ulemek i Ivković se terete za krivicno teško delo protiv opšte sigurnosti.

U Kuli je u to vreme bio centar JSO. Nakon više sličnih incidenata u kojima je učestvovao ili izazivao Ulemek je krajem te godine penzionisan, ali se veruje da je zadržao faktičku vlast nad JSO.

Pravosnažno je više puta osuđen na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Djinđića 2003, kao organizator "zemunskog klana", za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića. Kaznu služi u specijalnom delu požarevačke "Zabele", poznatom kao "Alkatraz".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...