ZORA DOBRIČANIN NIKODINOVIĆ: Milan Radonjić uspeo da dokaže da nije kriv
Foto: Zora

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije

ZORA DOBRIČANIN NIKODINOVIĆ: Milan Radonjić uspeo da dokaže da nije kriv

Crna Hronika -
On je apsolutno negirao navode optužbe u skladu sa dokazima u spisima predmeta i uspeo je da pokaže da krivice nema apsolutno nigde", rekla je Dobričanin Nikodinović u pauzi suđenja

BEOGRAD - Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja brani Milana Radonjića, optuženog za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, izjavila je danas da je njen klijent, iznoseći odbranu, uspeo da dokaže da nije kriv za dela za koja se tereti.

"On je apsolutno negirao navode optužbe u skladu sa dokazima u spisima predmeta i uspeo je da pokaže da krivice nema apsolutno nigde", rekla je Dobričanin Nikodinović novinarima u pauzi suđenja.

Upitana o zahtevu Radonjića da se u spise predmeta uvrste i dosijei Bezbednosne informativne agencije (BIA), ona je navela da je reč o izveštajima i izvodima o prisluškivanim telefonskim razgovorima ne samo ubijenog Slavka Ćuruvije, već i drugih osoba.

"Mediji su pisali, pa mogu da potvrdim da je među prisluškivanim osobama bio i Aleksandar Tijanić", rekla je Dobričanin Nikodinović.

Dodala je i da je Radonjić tražio da se javnosti omogući pristup predmetu i svim dokazima, kako ne bi bilo spekulacija.

Pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić ocenio je da Radonjić nije uspeo da dokaže da je nevin i poručio da će tokom postupka dokazati da mnogo toga nije radio po zakonu.

"Radonjić je tvrdio da je poštovao proceduru i da je sve radio po zakonu, a mi ćemo dokazati da nije poštovao proceduru i da ima desetak i više propusta što su potvrdili i brojni svedoci", rekao je Ružić novinarima.

Radonjić je kao i na prethodnim ročištima, i danas negirao krivicu, dodavši da je optužnica pisana na osnovu ukradene dokumentacije DB-a.

"Nikada ništa nisam uradio protiv zakona i nemam ništa protiv da se ispita kompletna služba, zato što sam siguran da je moja delatnost čista ko suza, što se tiče zakona, profesionalizma i odnosa prema poslu", rekao je Radonjić.

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem odbrane optuženog glavnog obaveštajnog inspektora u drugoj upravi Resora DB Ratka Romića. Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja