UŽAS: Dvoje čeških turista kidnapovano i ubijeno iz automatskog oružja
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Na licu mesta pronađene čaure

UŽAS: Dvoje čeških turista kidnapovano i ubijeno iz automatskog oružja

Crna Hronika -
Automobil je posle ubistva Mihaela Stavosa (27) i Ane Kosinove (36) gurnut u kanal pored puta, saopštila je albanska policija dodajući da se sumnja da je počinilac putovao sa svojim žrtvama

PREKALE - Dvoje čeških turista ubijeno je u mestu Prekal na severu Albanije, a ne u metohijskom selu Prekal na Kosmetu kako su agencije u prvi mah javile.

Sumnja se da su Mihael Stavos (27) i Ana Kosinova (36) sinoć prvo kidnapovani, a potom ubijeni iz automatskog oružja. "Njihov automobil je posle ubistva gurnut u kanal pored puta", navodi se u saopštenju. Policija sumnja da je počinilac ubistva lice koje je putovalo sa češkim turistima. Ubica im je navodno pokrao i stvari koji su nosili sa sobom.

Iz policije navode da su stradali ubijeni iz automatskog oružja sa udaljenosti od oko 30 metara, te da su na licu mesta pronađene čaure. Policija traga za počiniocem ovog zločina.

Česi su ubijeni dok su se vraćali u kamp u kojem su boravili u ovom brdovitom delu Albanije koji turisti iz ove zemlje često posećuju uživajući u divljoj prirodi, daleko od civilizacije. Zabačena sela na severu Albanija omiljeno su mesto za nelegalno gajenje marihuane.

(Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja