UBILA SEBE I DETE: Pronađeno i telo majke malenog Patrika!
Foto: Printskrin Nestali.hr

Ispunila pretnje

UBILA SEBE I DETE: Pronađeno i telo majke malenog Patrika!

Crna Hronika -
Pronađeno i telo deteta, koje je Robert Fogadić, brat Ivaninog supruga Valentina, identifikovao kao svog bratanca. On je, prepoznao telo deteta i briznuo u plač te zavapio: “Bože, Bože, zašto si to uradila?”

Oko 15 sati u jezeru HE Dubrava kod mesta Struge uočen je leš. Kriminalističko istraživanje je u toku, javljaju iz PU međimurske. RTL piše da je nešto iza 16 sati iz jezera izvučena i Ivana, majka ranije pronađenog dečaka Patrika.

U jezeru HE Dubrava s varaždinske strane kod mesta Struga, tamošnji ribari su u popodnevnim satima uočili kako jezerom pluta mrtvo telo, pa su to odmah prijavili policiji.

Juče je u istom jezeru, ali na suprotnoj strani, u blizini Preloga, pronađeno telo njenog sina Patrika.

Rano jutros nastavljena je akcija izvlačenja automobila iz odvodnog kanala HE Čakovec, za koji se sumnja da je Opel Astra Ivane Fogadić, majke koja je zajedno sa sinom, malenim petogodišnjim Patrikom nestala u nedelju, ostavivši prethodno uznemirujuće oproštajno pismo na Facebooku.

Vatrogasci su na kraju iz jezera vitlom izvukli prazan automobil koji je juče detektovan sonarom.

Predstavnik za javnost PU međimurske Radovan Gačal potvrdio je novinarima da je automobil izvučen i da tela majke nije bilo unutra.

U automobilu su pronađeni dokumenti Ivane Fogadić. Automobil je izvučen s 5, 6 metara dubine i razbijeno mu je prednja šoferšajbna, dok je desno bočno staklo bilo spušteno.

Juče je nekoliko kilometara nizvodno od mesta na kojem je otkriven automobil pronađeno i telo deteta, koje je Robert Fogadić, brat Ivaninog supruga Valentina, identifikovao kao svog bratanca. On je, prepoznao telo deteta i briznuo u plač te zavapio: “Bože, Bože, zašto si to uradila?”.

Danas poslepodne sprovedena je obdukcija i službeno prepoznavanje, kojim je potvrđeno da je reč o Patriku Fogadiću. Mrtvozornik je kao uzrok smrti naveo utapanje.

Otvorena zadnja vrata na automobilu?

Zamenica državnog tužioca naložila je jutros da se svi ostali, uključujući i novinarske ekipe, uklone s područja kanala, od mosta do skretanja za Orehovicu. Inače, po neslužbenim podacima zadnja vrata automobila su bila otvorena.

Ova velika tragedija je potresla Međimurje i celu Hrvatsku. Svi se pitaju šta je nagnalo mladu majku da u smrt povede svoje dete, kao i – ako su bračne nesuglasice i zlostavljanje za koje je Ivana u oproštajnom pismu optužila svog supruga bile nerešive – šta su učinile institucije socijalne službe i zašto se Ivana nije njima obratila već je odlučila, čini se, da okonča i svoj život, ali i život svoga deteta.

(telegram.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track