PRETUČEN MILORAD KOMRAKOV: Molio sam da me ne tuče, da me ne ubije!
Foto: Aleksandar Jovanović

Uhapšen napadač na bivšeg urednika RTS

PRETUČEN MILORAD KOMRAKOV: Molio sam da me ne tuče, da me ne ubije!

Crna Hronika -
Petar R. (40) Milorada Komrakova udario pesnicom u lice, a potom glavom u arkadu. Novinar se uplašio za zdravlje jer je srčani bolesnik

BEOGRAD - Petar R. (40) uhapšen je zbog sumnje da je na Banovom brdu napao i pretukao Milorada Komrakova (60), nekadašnjeg glavnog urednika informativnog programa RTS. Njemu je određeno zadržavanje zbog sumnje za nasilničko ponašanje.Incident se dogodio u sredu oko 13 sati, kada se Komrakov vraćao iz kladionice koja se nalazi nedaleko od njegovog stana. Napadač mu je prišao s leđa i udario ga nekoliko puta u glavu. Osumnjičeni Petar R. je na saslušanju u policiji izjavio da Komrakova poznaje odranije i da su se viđali u kladionici, koju obojica često posećuju. Kako je rekao, oni su se tog dana posvađali u kladionici, da bi po izlasku on nasrnuo na Komrakova.Uplašio se zbog srcaMeđutim, Komrakov u izjavi za Kurir tvrdi da napadača ne poznaje i da ga nikad ranije nije video.- Otišao sam do prodavnice, pa do kladionice da uplatim tiket. Sve sam završio za pet minuta. Kad sam izašao, nepoznati muškarac mi je prišao s leđa i napao me. Vikao je: „Ti si zločinac! Za koga radiš?“ Rekao sam mu da greši, misleći na kvalifikaciju reči zločinac. Kad sam krenuo niz stepenice, uhvatio me je pod ruku i vukao - priča Komrakov.Prema njegovim rečima, nasilnik ga je odvukao na mesto koje je zaklonjeno zelenilom kako niko ne bi video napad.- Bacio je nešto iz ruke, a onda se okrenuo i udario me pesnicom u lice, a potom glavom u arkadu. Uplašio sam se za svoje zdravlje, jer sam srčani bolesnik. Rekao sam mu da sam imao infarkt i da mi je ugrađen kardiodefibrilator. Kazao sam mu: „Nemojte da me udarate, možete svašta da napravite“. Brinuo sam se samo da me ne udari u srce, jer bi posledice po moje zdravlje bile mnogo teže. Napadač je tad popustio i ja sam otišao. Sve vreme mi je nešto dobacivao - kaže Komrakov.Sin pozvao policijuNekadašnji urednik RTS ističe da je iznenađen napadom i da mu se ništa slično nijednom nije desilo od petooktobarskih promena.- Napadali su me verbalno, vređali su me, ali me nikad niko nije udario. Ne znam ko je taj čovek i zbog čega me je napao - kaže Komrakov.Podsetimo, bivši urednik RTS posle napada otišao je kući, a slučaj je nekoliko sati kasnije policiji prijavio njegov sin.

Incident... Ovde je Komrakov napadnut
Incident... Ovde je Komrakov napadnut

Često pisao institucijamaPOZNAT POLICIJIPetar R. je odranije poznat policiji po dva slučaja krađe. On je, inače, iz Kosovske Mitrovice, a trenutno živi na Banovom brdu, u komšiluku Komrakova. Navodno se često žalio institucijama i pisao pisma ukazujući na razne probleme.

Ugrađena mu tri bajpasaU PENZIJI ZBOG BOLESTIMilorad Komrakov je 2006. godine imao infarkt, nakon čega su mu ugrađena tri bajpasa. Nakon petooktobarskih promena upućen je u Zvečku kod Obrenovca da se bavi poljoprivredom, da bi mu posle devet meseci dali otkaz. Zbog toga se vodio sudski spor, a posle infarkta dobio je rešenje da se vrati na svoje radno mesto. Međutim, zbog bolesti se nije vratio i penzionisan je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track