STRAVIČAN ZLOČIN KOD OBROVCA: Rođaku lidera HDZ Karamarka iz lovačke puške ubio muž
Foto: Profimedia

Svirepo ubistvo

STRAVIČAN ZLOČIN KOD OBROVCA: Rođaku lidera HDZ Karamarka iz lovačke puške ubio muž

Crna Hronika -
Marko Brkić na putu 100 metara od porodične kuće sačekao je svoju suprugu Anku inače blisku rođaku lidera HDZ Tomislava Karamarka i hladnokrvno je ubio iz lovačke puške, a zatim pokušao sebi pucati u srce

ZADAR – Marko Brkić (52) pre dva dana pored puta u zaseoku Zavelinac kod Kruševa iz ilegalne lovačke puške ubio je svoju suprugu Anku (49) inače blisku rođaku lidera HDZ Tomislava Karamarka.

- Molim vas nemojte Tomicu spominjati. On i pokojna Anka su od dva brata deca. Već je dva puta ove godine morao dolaziti na sahranu zbog smrti najbliže rodbine. Ovo je strašna tragedija za Kruševo. Mi smo ovde svi u šoku – kazao je bliski rođak Marka Brkića.

U svom sumanutom pohodu Marko je stotinjak metara od kuće sačekao ženu koja se ništa ne sluteći vraćala kući sa posla iz Osnovne škole u Obrovcu gde je radila kao čistačica. On ju je sačekao i pucao, a zatim je pokušao pucati sebi u srce. Teško ranjen uspeo je nazvati prijatelja kome je rekao: "Prijatelju napravio sa sr..e, molim te dođi, žedan sam..."

- Marko nije rekao što je učinio pa je prijatelj pomislio da je sletio s puta automobilom. Dojurio je do Markove kuće međutim, kada je ugledao parkiran automobil, više mu ništa nije bilo jasno. Tada se drugi meštanin koji je išao za njim vratio putem i naišao na stravičan prizor kako Marko leži u krvi, a desetak metara od njega i njegova supruga. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je Marka odvezla u bolnicu - kazao je rođak porodice u kojoj je nakon tragedije ostalo troje dece - dvoje odraslih žive u Zadru, a s roditeljima je živela ćerka (17) koja to poslepodne ništa nije čula.

Rođak porodice kađe da je Marko bio penzionisani veteran sa PTSP-om i šećernom bolesti zbog čega su mu na jednoj nozi amputirani prsti. Imao je i problema s alkoholom, a iako je policija dva puta intervenisala zbog nasilja u prodici i oduzela pronađeno oružje, niko u mestu nije pomislio da bi on mogao počiniti tragediju ovakvih razmera.

- To jutro kada sam ga video bio je miran kao da će diplomirati. Inače je u zadnje vrijeme znao često plakati kada bi vidio neku nepravdu. Nije bio ljubomoran jer su on i Anka oduvek imali samo jedno drugo. To se zna. Što mu je u ponedjeljak pomračilo um niko ne može da odgovori – kaže rođak Brkićevih.

Policija još uvek utvrđuje okolnosti događaja, a kriminalistička istraga se vodi kao teško ubistvo i pokušaj samoubistva. Lekari se u zadarskoj bolnici bore se za život Marka Brkića koji će ako preživi, morati odgovarati za teška krivična dela za koja je propisana kazna zatvora veća od 20 godina robije.

( Zadarski list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track