Uhapšeno 200 dilera

Obračun s narko-mafijom

Uhapšeno 200 dilera

Crna Hronika -
Kriminalistička policija MUP Srbije pretresla više od 180 lokacija i privela više stotina preprodavaca droge

BEOGRAD - Cepaju narko-mrežu.U akciji „Mreža“, koju je juče započelo 27 policijskih uprava kriminalističke policije MUP Srbije, privedeno je više od 200 narko-dilera. Pretreseno je preko 180 lokacija - više od 30 ugostiteljskih objekata, dvadesetak parkova, osnovne i srednje škole. Neki od preprodavaca droge uhapšeni su upravo u školskim dvorištima.

Do četvrtka uveče zaplenjeno je oko šest kilograma raznih narkotika, mahom heroina, kokaina, marihuane i sintetičke droge. Zaplenjeno je i 16 automobila, osam pištolja, deset noževa i veća količina municije. Juče do po podne policija je podnela 45 krivičnih prijava, a saslušana je 251 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da se u Srbiji trenutno sprovode dve akcije uperene protiv dilera droge. Dačić je rekao da je jedna „Mreža“ i da se sprovodi „širom Srbije“. Tokom ove akcije policija je pronašla i dve osobe koje su bile u bekstvu i za kojima su raspisane poternice. Pronađeno je i osam laboratorija marihuane sa zasadima...

U akciji „Bač“ otkrili ilegalnu laboratoriju

Operativci SBPOK otkrili su juče u Novom Beogradu ilegalnu laboratoriju sintetičke droge metamfetamin i u akciji „Bač” uhapsili pet dilera, izjavio je ministar policije Ivica Dačić. Tokom hapšenja pretreseni su stanovi na deset lokacija i zaplenjeno je pola kilograma sintetičke droge u prahu.

- Uhapšeni su Boško S. (40), Saša B. (41), Nenad N. (46), Đorđije S. (62) i Saša S. (35), a šesti pripadnik grupe Zoran S. uhapšen je 11. novembra prošle godine na prelazu Horgoš s kilogramom sintetičke droge. Ova grupa je osumnjičena da je proizvodila sintetičku drogu metamfetamin i švercovala je u zemlje EU. Drogu su prodavali u Beogradu, Češkoj, Slovačkoj i Nemačkoj, gde je njena cena po kilogramu bila i 20.000 evra - rekao je ministar Dačić.

(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track