Najnovije vesti

STAJAO SAM NA VRHU LEVO I PUCAO DOLE: Zvezdan priča kako se spremao za atentat na Đinđića! (VIDEO)
Foto: Youtube

TAJNI SNIMAK

STAJAO SAM NA VRHU LEVO I PUCAO DOLE: Zvezdan priča kako se spremao za atentat na Đinđića! (VIDEO)

Crna Hronika
00:00h
Iako priznaje da je vežbao upucavanje iz snajpera, Jovanović nije pred kamerama otkrio da li je baš on ispalio smrtonosni hitac u premijera i da li je reč o spornoj pušci "hekler i koh", koja nikada nije pronađena

Tokom istrage ubistva premijera Zorana Đinđića, nekoliko nedelja posle hapšenja, Zvezdan Jovanović je u prisustvu advokata, istražnog sudije, tužioca i inspektora doveden na Frušku Goru i objasnio kako se spremao za atentat! Reč je o snimku koji je emitovan tokom akcije "Sablja", ali po prvi put nedavno ne postavljen na Jutjub, jer je godinama bio zabranjen za emitovanje.Iako priznaje da je vežbao upucavanje iz snajpera, Jovanović nije pred kamerama otkrio da li je baš on ispalio smrtonosni hitac u premijera.U opisu snimka na internetu navedeno je da je Jovanović, osuđen kao ubica premijera Đinđića na 40 godina, u prisustvu svog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativca UBPOK-a 2003. godine na Fruškoj gori pokazao mesto na kojem je isprobavao pušku.

Izricanje presude za ubistvo Zorana Đinđića, Foto: Profimedia
Izricanje presude za ubistvo Zorana Đinđića, Foto: Profimedia

- Gde je tačno ša bilo, da li se sećaš? – upitala ga je žena policajac, na šta je on odgovorio:– Ma nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to.Nakon toga, ona ga je pitala da li je bio sam ili je još neko bio u njgovom društvu, a on je rekao da je s njim bio i njegov kum Mile Luković.Nakon toga je nastavio da opisuje šta se sve događalo tog dana kada su došli na planinu kako bi isprobali pušku, a na pitanje policije da li je to oružje kojim je premijer ubijen, Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi.

http://www.youtube.com/watch?v=dnqPOPbfLo8

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...