SMRT PRIVREDNIKA: Raznet u eksploziji kombija, delovi leteli po kućama i baštama
Foto: Slađana Stojanović

Miodrag Tintor (49) iz Temerina poginuo u dvorištu

SMRT PRIVREDNIKA: Raznet u eksploziji kombija, delovi leteli po kućama i baštama

Crna Hronika -
Vlasnik firme MTM, stradao zbog neispravnih boca za zavarivanje u njegovom vozilu iz kojih je curio acetilen

TEMERIN - Miodrag Tintor (49) iz Temerina, vlasnik firme MTM, poginuo je juče ujutru kada je eksplodirao njegov kombi u kojem su se nalazile boce za zavarivanje. Tintor je preminuo na licu mesta, a kako saznajemo, iz boca je curio acetilen, koji se zapalio u trenutku kada je Miodrag pokrenuo motor.

Tragedija se dogodila oko 7.30 časova, kada je Miodrag krenuo na posao. On je u svom dvorištu, u porodičnoj kući u Ulici Žarka Zrenjanina 26, seo u kombi, stavio ključ u bravu i vozilo je u tom trenutku eksplodiralo.

Sve se treslo- Eksplozija je bila toliko jaka da sam pomislio da je bomba ili da se avion srušio na nečiju kuću. Ne mogu vam opisati kakva je to bila detonacija. Sve se treslo. Bio sam u svom dvorištu, dve kuće od Miodragove. Potrčao sam do njihove kuće, a plamen je bio visok deset metara. Dohvatio sam vodu i gasio da se vatra ne proširi na kuće. Prizor je bio jeziv, delovi kombija su bili na sve strane, a pojedini su završili i u baštama i kućama udaljenim nekoliko desetina metara - kaže komšija Aleksa Tomišić, koji je povredio nogu.

Miodrag Tintor, među žiteljima temerinskog naselja Kolonija poznat kao Maći, nastradao je na licu mesta. Doktorka koja stanuje nedaleko odatle pokušala je da pomogne, ali, nažalost, bezuspešno. Miodragova supruga Milica, sin Milan, mlađa ćerka Jovana i starija Anđela, koja je sa svojim detetom u poseti roditeljima, kao i njegov otac, u tom trenutku bili su u kući oni nisu povređeni.

- Miodrag je svakog jutra u to vreme odlazio u firmu koja se bavi uvođenjem grejanja, udaljenu nekih kilometar i po od kuće. U kombiju je bilo pet boca za autogeno zavarivanje, a pretpostavlja se da je iz jedne celu noć curio acetilen, koji inače nema miris. Unutrašnjost vozila se, najverovatnije ispunila ovim gasom, a kada je Miodrag okrenuo kontakt-ključ, odjeknula je strahovita eksplozija. Radnik koji radi kod njega kaže mi da je čak i tamo čuo eksploziju i u šali rekao „Gle, kao da su naše boce“ jer su navodno juče primetili da iz jedne pomalo curi, ali da to nije bio problem - kaže meštanin D. S.

Bio je veliki vernikOkupljeni građani govore da većeg vernika u mestu nije bilo.

- Bio je veliki vernik, donator i kum crkvi u Temerinu, a pomogao je i sve fruškogorske manastire. Nije mogao da prođe pored neke crkve a da se ne prekrsti, a vidite i da je i naš seoski sveštenik, čim je saznao, došao da uteši porodicu - pričaju komšije.

Strahovita detonacijaPOKIDANI TELEFONSKI KABLOVIU dvorištu kuće sa brojem 11 u susednoj Partizanskoj ulici od detonacije su oštećeni krov i zid pomoćne prostorije, a veliki komad lima od kombija završio je na travnjaku.Pojedini delovi vozila koji su izleteli na ulicu pokidali su telefonski kabl. Na travnjaku ispred kuće sa brojem 25 ležali su metalni delovi kombija, a jedan je, preletevši kapiju kućnog broja 27, završio u tom dvorištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track