TRAGEDIJA U ITALIJANSKIM ALPIMA: Srbin (35) poginuo u padu sa bicikla
Foto: Printscreen

Pao u komu i preminuo

TRAGEDIJA U ITALIJANSKIM ALPIMA: Srbin (35) poginuo u padu sa bicikla

Crna Hronika -
Terzić je fatalnu nesreću doživeo ispred jednog od tunela na pomenutom usponu kada je iznenada izgubio kontrolu nad biciklom. Prilikom pada, srpski državljanin je glavom udario o asfalt zadobivši teške povrede

BOJAN - Bojan Terzić (35) iz Mladenovca preminuo je 24. jula u Italiji od povreda zadobijenih prilikom pada s bicikla u Italiji.

Terzić je u Italiju otišao u utorak 21. jula sa trojicom prijatelja. Oni su u četvrtak krenuli biciklima u obilazak okoline grada Bormino, odnosno na alpsko planinsko uzvišenje Paso di Stelvio, oko osam kilometara udaljeno od grada.

Iako je zvanična istraga i dalje u toku, Terzić je fatalnu nesreću doživeo ispred jednog od tunela na pomenutom usponu kada je iznenada izgubio kontrolu nad biciklom. Prilikom pada, srpski državljanin je glavom udario o asfalt zadobivši teške povrede.

Povređenog Bojana, koji je usled udara završio u tunelu, pronašao je jedan od trojice drugova. To je potvrdio i Bojanov najbolji prijatelj Nenad Ilić, koji je zajedno sa njim otišao u Italiju.

- Mesecima smo se dogovarali oko odlaska u Italiju: dotad smo često odlazili na ture biciklima, ali nikada van Srbije. Prvi put smo otišli u inostranstvo i dogodila se ova tragedija. Bojan je bio dugogodišnji drumski biciklista, jahao je konje, trčao maratone - čitavog života je bio posvećen sportu - rekao je Ilić.

Terzićeva tragedija još je veća zbog činjenice da je mladić iza sebe, pored supruge, ostavio i dvoje dece - sina (5) i jednogodišnju ćerku. On je dalje objasnio da su nakon nesreće bolničari ubrzo helikopterom transportovali Bojana do bolnice.

- Bolničari i lekari su bili veoma korektni. Odmah po prijemu u bolnicu je operisan, ali operacija je bila izrazito teška i on je pao u komu - kaže Bojanov prijatelj.

Poruke podrške porodici

Juče, kao i prethodnih dana nakon tragedije, na Bojanov Fejsbuk profil bile su okačene brojne poruke u kojima se izražava žalost zbog pogibije mladića, kao i poruke podrške njegovoj porodici.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja