Najnovije vesti

ZBOG NEOSNOVANOG PRITVORA: Milan Rašić od države traži 50 miliona dinara
Foto: Dado Đilas

Ubistvo Smaila Tarića

ZBOG NEOSNOVANOG PRITVORA: Milan Rašić od države traži 50 miliona dinara

Crna Hronika
Zbog neosnovanog hapšenja i višegodišnjeg pritvora Rašić na ime nematerijlne štete zahtevom traži isplatu 20.000 dinara po danu, odnosno ukupno 48.160.000 dinara, a na ime materijalne štete 2.753.500 dinara, precizirala je njegov branilac Dobričanin Nikodinović

BEOGRAD - Odbrana Milana Rašića (31), koji je nedavno pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika 2008. godine, podnela je zahtev za odštetu. Rašić traži isplatu od ukupno 50,9 miliona dinara jer je neosnovano u pritvoru proveo šest godina i sedam meseci.

 

Branilac Rašića Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je zahtev za naknadu štete zbog neosnovanog hapšenja Milana Rašića podnet Ministarstvu pravde.

 

Ukoliko u roku od tri meseca ne dođe do sporazuma sa Ministarstvom pravde, sudu će biti podneta tužba za naknadu štete protiv Republike Srbije.

 

Zbog neosnovanog hapšenja i višegodišnjeg pritvora Rašić na ime nematerijlne štete zahtevom traži isplatu 20.000 dinara po danu, odnosno ukupno 48.160.000 dinara, a na ime materijalne štete 2.753.500 dinara, precizirala je Dobričanin Nikodinović.

 

Posle dva prvostepena suđenja presudom Apelacionog suda Rašiću je u junu kazna preinačena sa 18 godina zatvora na oslobađajuću presudu zbog nedostatka dokaza da je izvršio krivično delo. On je u martu pušten da se brani sa slobode, posle šest godina i sedam meseci.

 

Prvooptuženi u tom slučaju Velibor Bakić pravosnažno je osuđen je na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Tarića. Bakić je podneo Višem sudu u Beogradu vanredni pravni lek - zahtev za ponavljanje postupka radi saslušanja svedoka koji nisu saslušani tokom suđenja, a koji bi mogli da govore o njegovom alibiju.

 

Taj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom na to da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. godine u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

 

Presudom Apelacionog suda Bakić je osuđen na maksimalnu kaznu za ubistvo, dok je drugom prvostepenom presudom bio osuđen na 20 godina zatvora za teško ubistvo.

 

Prvom prvostepenom presudom Bakić je bio osuđen za teško ubistvo na 35 godina zatvora, a Rašić na 30, ali je ta presuda ukinuta zbog niza nedostataka i suđenje je ponovljeno.

 

Bakić i Rašić su uhapšeni krajem avgusta 2008. godine, a pušteni su iz pritvora u martu ove godine.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...