SMRT BEBE JE NASILNA: Krivična protiv Novosađanke zbog ubistva novorođenčeta!
Foto: Slađana Stojanović

Saslušani u policiji

SMRT BEBE JE NASILNA: Krivična protiv Novosađanke zbog ubistva novorođenčeta!

Crna Hronika -
Smrt novorođenčeta je okvalifikovana kao nasilna, dok će se obdukcijom tačno utvrditi kako je devojčica preminula. Policija će krivičnu prijavu protiv majke podneti u redovnom postupku, a ona je puštena kući

NOVI SAD - Danijela Baukov (23) i njen suprug Nenad (32) saslušavani su juče u policiji zbog sumnje da je žena ubila dete pri porođaju.

Smrt novorođenčeta je okvalifikovana kao nasilna, dok će se obdukcijom tačno utvrditi kako je devojčica preminula.

Krivična prijava protiv Danijele biće podneta u redovnom postupku, a supružnici su posle saslušanja u novosadskoj policiji pušteni kući.

Danijela Baukov se porodila u subotu u kupatilu kuće u kojoj žive. Bebu je u panici, pošto je kuća bila puna gostiju, uvila u krpe i sakrila u veš-mašinu. Nešto kasnije joj je pozlilo, krvarila je, pozvali su Hitnu pomoć, pa su je odveli u bolnicu, gde je i otkriveno da se porodila.

Danijela posle saslušanja u policiji, nije želela da daje bilo kakve izjave uz obrazloženje da joj je advokat savetovao da ništa ne iznosi u javnost dok obdukcija devojčice ne bude završena.

- Supruga je veoma loše i sve joj ovo teško pada. Prolazi kroz pakao, a trebalo bi hitno da razgovara sa psihologom. Nije se čula sa sestrama i majkom, ali i one sve ovo veoma teško podnose. Moja supruga nije ubica i nije u stanju da govori, rekao je Nenad neposredno pošto je njegova supruga saslušana u novosadskoj policiji.

Nenad inače, tvrdi da je za Danijelin porođaj saznao tek kada je njegova supruga završila u bolnici.

- Nisam ni znao da je trudnam a i Danijela je tog dana mislima da je muči mesečni ciklus. Žalila se na bolove u stomaku. Ipak, primali smo goste koji su sa zakašnjenjem dolazili na proslavu rođendanu našeg dvogodišnjeg sina, priča Nenad.

Detalji porođaja u kupatilu kuće nisu mu do kraja poznati.

- Rekla mi je da je sve trajalo nekoliko minuta i da je samam bila šokirana jer nije znala da je trudna, a beba je pri porođaju najverovatnije udarila glavom od ivicu šolje. Siguran sam da ha nije udavila, kaže Nenad.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track