MUŠKARAC JE PUCAO NA BEKA: Svedok video dva atentatora i uplašio se za život!
Foto: Dragana

Baštovan o napadu na tajkuna

MUŠKARAC JE PUCAO NA BEKA: Svedok video dva atentatora i uplašio se za život!

Crna Hronika -
Nije žena: Milan Marković, koji je šišao ogradu u Ulici Andre Nikolića, ispričao je da je napadaču vetar skinuo kapuljaču i da je tada video da je reč o muškarcu, ali da danas ne bi mogao da ga prepozna

BEOGRAD - Na Milana Beka nije pucala Maja Adrovac. Hice iz pištolja ispalio je kratko ošišani muškarac, kog sam video iz profila jer mu je spala kapuljača, ali sada ne bih mogao da ga prepoznam!Ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, juče u Višem tužilaštvu u Beogradu ispričao baštovan Milan Marković, prvi svedok saslušan u istrazi koja se protiv Maje Adrovac vodi zbog sumnje da je 14. novembra 2014. na Dedinju pokušala da ubije biznismena Milana Beka.

Video ubicu... Milan Marković detaljno je opisao neuspeli atentat na Milana Beka
Video ubicu... Milan Marković detaljno je opisao neuspeli atentat na Milana Beka

Saslušanju svedoka juče je prisustvovala i osumnjičena, koja je obučena u sportsku garderobu, u pratnji četiri stražara, dovedena iz pritvora Centralnog zatvora u tužilaštvo.- Nije imala neke posebne reakcije, postavila je samo jedno pitanje svedoku Milanu Markoviću. Pitala ga je: „Da li sam ja osoba koja je pucala u Milana Beka“, ali je on odgovorio: „Ne, obe osobe koje sam video bili su muškarci“ - kaže izvor Kurira iz istrage.Tog popodneva, kako je svedok Marković navodno ispričao, on je šišao ogradu ispred kuće Jugoslava Karića u neposrednoj blizini Bekove vile.- U istom momentu pojavili su se taj čovek i automobil Milana Beka. Muškarac, koji je imao svetlu jaknu, svetle farmerke i bele patike, malo je potrčao, verovatno da bi stigao u isto vreme kada i auto. Nosio je jaknu svetle boje sa kapuljačom. Posle nekoliko trenutaka čuo sam dva pucnja - naveo je svedok.

Kako izvor Kurira navodi, Marković je rekao da nije video momenat kada je muškarac kog je opisao pucao u biznismena jer je iz straha i panike okrenuo glavu.- Pogledao sam tek posle drugog pucnja i video sam trenutak kada je spuštao ruku u kojoj je držao pištolj. Duvao je vetar, kapuljača mu je spala i ja sam video iz profila da je to kratko ošišani muškarac. Uplašio sam se da će da puca i u mene, ali je on podigao kapuljaču, spustio ruku i pobegao, a ja sam ostao da stojim - rekao je navodno Marković.Baštovan je, kako izvor Kurira navodi, otkrio da je na licu mesta toga dana video još jednog sumnjivog muškarca, koji je dva puta prošao pored njega pre pucnjave.- Bio je visok preko 175 centimetara, krupne građe i širokih leđa. Imao je kapuljaču i tamnu jaknu, i dva puta je prošao baš pored mene i bilo mi je neobično što se nije javio jer se mi manje-više svi poznajemo - ispričao je Milan Marković.

Boban Mančić
Boban Mančić

Drugi svedok Saslušan i vozač NISAM VIDEO UBICU, PLAŠIO SAM SE DA ŠEF NE UMRE U KOLIMAU Višem tužilaštvu u Beogradu juče je, kako Kurir nezvanično saznaje, saslušan i jedan od vozača Milana Beka, Boban Mančić, koji u trenutku kada je pucano na biznismena, nije bio sa njim u automobilu, već u dvorištu kuće. Kako Kurir nezvanično saznaje, on je ispričao da nije video trenutak kada je njegov šef ranjen, ali da je video siluetu osobe, za koju čak ne može da kaže ni da li je žensko ili muško.- Ispričao je da je iz dvorišta istrčao tek kada je čuo dva hica. Kako je rekao, video je siluetu muškarca sa kapuljačom. Međutim, tvrdio je da nije siguran da li zbog lošeg svetla ili šoka koji je doživeo zbog svega, ne može da opiše ni građu te osobe, niti da kaže da li je uopšte reč o ženi ili muškarcu - kaže izvor Kurira.Svedok je objasnio da je odmah pozvao Bekovog vozača Dragana Dragaša da izađe iz auta.- Milana Beka stavili smo na zadnje sedište, ja sam seo pored njega i odmah smo krenuli ka Urgentnom centru. Bili smo uplašeni da ne umre na putu do bolnice - ispričao je navodno svedok.Boban Mančić, koji je navodno nekada radio u policiji, juče se požalio u sudu da je otac dvoje dece i da strahuje za sopstvenu i njihovu bezbednost.

AdvokatSASLUŠANA PRVA DVA SVEDOKABranilac Maje Adrovac, advokat Dalibor Katančević, kratko je juče za Kurir potvrdio da su prva saslušanja svedoka u istrazi protiv njegove klijentkinje počela.- Ništa više od toga zasad ne mogu da vam kažem jer je istraga u toku - rekao je Katančević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja