POSLE NESREĆE NA RAMPI NAIS: Otac Nedeljka hteo da prebaci u Austriju, ali odustao
Foto: Printscreen Tanjug

Medicinski avion vratio se prazan

POSLE NESREĆE NA RAMPI NAIS: Otac Nedeljka hteo da prebaci u Austriju, ali odustao

Crna Hronika -
Stanje mladog Nedeljka Đukića (21) toliko je teško da bi transport mogao da ga usmrti

NIŠ - Medicinski avion koji je jutros stigao u Niš da bi teško povređenog Nedeljka Đukića (21) prebacio na dalje lečenje u Austriju, odleteo je prazan jer je mladićevo stanje toliko teško da bi transport mogao da ga usmrti.

Đukić je povređen minulog vikenda u saobraćajnoj nezgodi na naplatnoj rampi „Nais“ kada je šleper austrijske registracije udario i u „audi“ u kojem se nalazio i Nedeljkov brat osamnaestogodišnji Neven. Nedeljko je zadobio teške povrede od kojih je dominantna ona na plućima koja mu onemogućava samostalno disanje dok je Neven prošao sa prelomom noge. Obojica su zbrinuta u niškom Kliničkom centru ali je njihov otac želeo da Nedeljko dalje lečenje, zbog težine povreda nastavi u inostranstvu pa je angažovao medicinski avion.

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju doc Dragan Milić saopštio je da su se i njegove kolege sa bečke klinike uverile da je Đukiću pružena najbolja moguća medicinska pomoć.

- Trebalo je da bude hospitalizovan na jednoj od najboljih klinika ovakve vrste u Evropi, u Beču ali se nisu usudili da ga transportuju zbog težine njegovih povreda. Pacijent je u veoma teškom stanju i bez obzira na sve naše napore i dalje je životno ugrožen - kazao je Milić.

Nedeljkov brat osamnaestogodišnji Neven je operisan i dobro se oseća. - On bi već u ponedeljak mogao da bude otpušten na kućno lečenje. Pratićemo njegovo stanje i ukoliko se ustanovi da nema komplikacija napustiće bolnicu - rečeno je na Klinici za ortopediju.

Podsetimo, braća su iz Austrije putovala na svadbu kod rođaka u Leskovac kada ih je udario šleper. Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i oduzet mu je pasoš i vozačka dozvola.

(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja