HOROR KOD LESKOVCA: Na deponiji pronađena ljudska noga!
Foto: Nebojša Mandić

Radnici u šoku

HOROR KOD LESKOVCA: Na deponiji pronađena ljudska noga!

Crna Hronika -
Prvo nam se učinilo da je lutka, ali kada se traka s otpadom približila shvatili smo da se radi o ljudskoj nozi, koja je bila još u neraspadnutom stanju. Zanemeli smo od iznenađenja, a potom smo slučaj odmah prijavili nadležnima, kaže jedan od sedmorice radnika koji su bili u smeni

LESKOVAC – Radnici Regionalne sanitarne deponije “Željkovac” u Leskovcu pronašli su juče deo ljudske noge, još neraspadnuto stopalo sa listom.

Ljudska noga otkrivena je oko 13 časova u sektoru za reciklažu, prilikom selekcije otpada, prikupljenog tokom noći sa nekoliko lokacija u gradu.

- Prvo nam se učinilo da je lutka, ali kada se traka s otpadom približila shvatili smo da se radi o ljudskoj nozi, koja je bila još u neraspadnutom stanju. Zanemeli smo od iznenađenja, a potom smo slučaj odmah prijavili nadležnima – priča jedan od sedmorice radnika koji su juče bili u smeni.

Sanitarnom deponijom i reciklažnim centrom upravlja austrijska kompanija “Por, Verner i Veber” u kojoj danas nisu hteli da komentarišu slučaj, uz obrazloženje da im je to policija zabranila u cilju istrage. S druge strane, portparol PU Leskovac Boban Zdravković nije ni potvrdio ni demantovao slučaj, rekavši da je još rano da se govori o tome.

U Leskovcu se spekuliše da je neobičan otpad izbačen iz Opšte bolnice u Leskovcu, ali njen direktor Nebojša Dimitrijević odlučno demantuje glasine.

- To je apsolutno nemoguće jer je transport medicinskog odvojen od komunalnog otpada. Uklonjeni delovi ljudskih tela se, uz rigorozne kontrole i sa pratećom dokumentacije, spaljuju u bolničkoj spalionici, potom se vrše analize i otpad deponuje na posebnom delu deponije – objašnjava Dimitrijević.

Reciklažni centar bio je juče nekoliko sati zatvoren, dok je policija obavljala uviđaj, a neki od radnika kažu da strahuju da ne pronađu još koji deo ljudskog tela.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track