Najnovije vesti

LJUBIŠA BUHA NESTRPLJIV: Već hoće na slobodu!

Uslovna

LJUBIŠA BUHA NESTRPLJIV: Već hoće na slobodu!

Crna Hronika
Iako je pre manje od mesec dana upućen na izdržavanje kazne, svedok-saradnik poziva se na dve trećine kazne provedene u zatvoru

BEOGRAD - Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume, koji je pre manje od mesec dana upućen na izdržavanje zatvorske kazne u Padinskoj skeli zbog napada na suprugu Ivanu i policajce, podneo je zahtev za uslovni otpust iz zatvora.

Odluka o tome da li će Čume biti pušten na slobodu posle izdržane dve trećine kazne trebalo bi da bude doneta sledeće nedelje, saznaje Kurir.

Dobro vladanje

- Sud je pribavio mišljenje uprave KPZ Padinska skela o vladanju osuđenog, u kom se navodi da je Buha isuviše kratko na izdržavanju kazne da bi se moglo dati mišljenje o njegovom vladanju. Njegov advokat predložio je da se zatraži dopunsko mišljenje, a tužilaštvo se tome protivi jer smatramo da je izveštaj jasan, kao i da je vreme od davanja izveštaja do davanja eventualnog dopunskog mišljenja kratak za formiranje bilo kakvog novog mišljenja - rekao je Ivan Marković zamenik tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Podsetimo, Ljubiša Buha uhapšen je 16. novembra prošle godine nakon što je njegova supruga Ivana prijavila policiji da ju je tukao. On je potom sklopio nagodbu s tužilaštvom o priznavanju krivice, nakon čega je osuđen na godinu dana zatvora. Čume je u pritvoru CZ bio sve do 3. aprila, kada mu je određen kućni pritvor s nanogicom.
- Buha je u kućnom pritvoru bio do 13. jula, kad je sproveden u zatvor u Padinskoj skeli. On je do sada odslužio devet meseci, a u zatvoru bi trebalo da provede još tri meseca. Kako je izdržao dve trećine robije, zatražio je da izađe na slobodu, ali je zasad neizvesno da li će se Čume za koji dan vratiti u svoju porodičnu kuću u Surčinu ili će ostati u ćeliji - kaže izvor Kurira.

Vraćen iz bolnice

Ljubiša Buha je samo devet dana nakon što je upućen na izdržavanje kazne završio u bolnici.
- Čume se žalio da mu nije dobro, zbog čega je prevezen na detaljne lekarske preglede u zatvorsku bolnicu. Međutim, ubrzo je ponovo vraćen u zatvor - kaže naš sagovornik.

Inače, supružnici Ivana i Ljubiša Buha mesecima su se prozivali po medijima, a Ivana je javno optužila muža za najteža krivična dela.

Činjenice-Surčinska sapunica
DRAME PARA BUHA

-Ivana Buha 2011. prijavila je da ju je muž udario, ali je kasnije povukla optužbu

-U aprilu 2014. policija je podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da je nasrnuo na suprugu

-Ona je ostala pri tvrdnji da ju je fizički zlostavljao, dok je on naveo da je njegova supruga lečeni psihički bolesnik i da ga je varala sa obezbeđenjem

-Kada je osuđen, prebačen je u kućni pritvor i tada je otkrio da mu je sef opljačkan i za to optužio suprugu

-Ivana optužila supruga u medijima da je umešan u najteža krivična dela

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...