VOZAČ KOJI JE IZAZVAO UDES: Izleteli su psi, pa sam udario u drugi autobus
Foto: Stef

Sudar dva vozila javnog prevoza u Beogradu

VOZAČ KOJI JE IZAZVAO UDES: Izleteli su psi, pa sam udario u drugi autobus

Crna Hronika -
Hteo sam da zaobiđem čopor pasa i naleteo sam na vozilo GSP ispred sebe, kaže Nenad, vozač privatne „tridesetpetice“

BEOGRAD - Na ulicu su izleteli psi, pokušao sam da ih izbegnem. Nisam kočio već sam pokušao da ih zaobiđem. Izgubio sam kontrolu nad vozilom i udario u autobus ispred mene. Petnaest godina vozim, plače mi se zbog ove nesreće - rekao je Nenad, vozač privatnog prevoznika „Ćurdić“ na liniji 35, koji je juče oko podneva na Slanačkom putu u Beogradu udario u autobus GSP. Kako saznajemo, u udesu je lakše povređeno 22 putnika.

Užas... Smrskani autobus i povređeni putnici u Urgentnom centru
Užas... Smrskani autobus i povređeni putnici u Urgentnom centru

Strahovit udaracMilijana Kaplarević, putnica privatnog autobusa, kaže za Kurir da je sedela u zadnjem delu kad ju je odbacio stravičan udarac.- Udarila sam glavu i rame, i dalje imam bolove. U trenutku udesa većina putnika je sedela, osim devojke koja je stajala, ali mi se čini da je ona čak najmanje povređena - rekla je Kaplarevićeva.Prema rečima očevidaca, do nesreće je došlo kada je autobus privatnog autoprevoznika počeo da krivuda po ulici, prešao u suprotnu traku i udario u „solaris“, takođe na liniji 35, koji je stajao u stanici.- Čuo se stravičan prasak i svi smo istrčali iz prodavnica. Zelena privatna „tridesetpetica“ udarila je u „solaris“ koji je stajao u stanici i od siline udarca odletela dvadesetak metara unazad, a staklo je letelo po celoj ulici - ispričali su nam očevici.- Putnici su preplašeno istrčavali iz autobusa, delovali su dezorijentisano i dozivali su pomoć. U autobusima je bilo male dece, trudnica i nekoliko žena koje su bile krvave. Jedna bakica je držala unuka u naručju, nije znala ni šta se dogodilo - priča nam radnica iz obližnje prodavnice.- Vozač zelenog autobusa je izašao napolje, telefonirao je i šetao okolo - navela je naša sagovornica.

Povređeni putnici smešteni su u Urgentni centar i konstatovane su im uglavnom lakše povrede.Povređena i deca- Primili smo 22 povređena putnika, među kojima se nalaze i dvoje dece starosti dve i 12 godina. Jedno dete je prebačeno u Institut za majku i dete. Primljena je i žena s povredama glave i lica, koja će najverovatnije biti operisana - rekao je zamenik direktora Urgentnog centra dr Dušan Jovanović i dodao da su neki putnici već pušteni na kućno lečenje.

Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika Beograda, posetila je povređene putnike i poželela im brz oporavak.- Najvažnije je da su svi putnici zbrinuti adekvatno. Grad će pokrenuti sve procedure da utvrdi kako je do udesa došlo - rekla je Vujovićeva. (J. I.)

Vlasnik „tridesetpetice“VOZAČ JE VOZIO 15 KM NA SATDragan Ćurdić, vlasnik firme „Ćurdić“, kaže da je u šoku.- Imam informacije da je vozač vozio normalno i sporo 15 na sat jer je uzbrdica i ne može se brže. Ne znam zašto je odjednom skrenuo u drugu traku. Vozilo nije staro i vozač je dobar, nije hirovit - kazao je Ćurdić za Kurir i dodao da je vozač zadobio hematom na levoj strani grudnog koša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track