MOJ ŽIVOT JE PAKAO Ispovest žrtve udesa u Surčinu: Nemam čemu da se radujem, htela sam da se ubijem!

Zla sudbina

MOJ ŽIVOT JE PAKAO Ispovest žrtve udesa u Surčinu: Nemam čemu da se radujem, htela sam da se ubijem!

Crna Hronika -
Bila sam u komi, ostala bez pamćenja, otac mi je umro, pokušala sam da se ubijem, priča Milica Spirić (18), koju je kolima u Surčinu udario Danilo Vukovljak

BEOGRAD - Otkad su me udarila kola, moj život više nije isti. Od tog trenutka živim u paklu! Bila sam mesec dana u komi, otac mi je nedavno umro, a ja sam zbog svega pokušala da se ubijem, kaže u potresnoj ispovesti za Kurir Milica Spirić (18) iz Surčina.Milicu i njenu drugaricu Saru Marjanović 12. januara ove godine udario je kolima Danilo Vukovljak (57) u Skopljanskoj ulici u Surčinu. Vozač je pobegao s mesta nesreće, ostavljajući povređene devojčice na ulici. Sara je lakše povređena, dok je Milica nakon toga provela skoro mesec dana u komi.Porodična tragedija- Napunila sam nedavno 18 godina, a nemam čemu da se radujem - priča, a samo što ne zaplače Milica, koja nas je u svojoj kući u Surčinu sačekala u crnini. Ona dodaje da joj se život od nesreće skroz promenio.- Bila sam u komi. Pretrpela sam potres i nagnječenje mozga, prelom lobanje i pet hematoma. Otkako sam izašla iz bolnice, pijem lekove zbog kojih ne smem da izlazim na sunce i da ulazim u vodu, jer mogu da dobijem napad epilepsije. Samo što sam počela da se oporavljam, moj otac je preminuo - kaže naša sagovornica.Kako kaže, do nesreće ona je brinula o svom ocu koji je imao tumor, bio je operisan, ali njegovo stanje se pogoršalo otkad su je kola udarila.- Hranila sam ga i vodila računa o njemu, kad je trebalo da se kupa, zvala sam strica. Uvek je govorio da izađem iz kuće da ga ne gledam, ali ja nisam mogla da ga ostavim. Posle nesreće doživeo je veliki stres. Verujem da je to samo ubrzalo njegovu smrt - kaže naša sagovornica.Milica naglašava da je nekoliko dana pre nego što joj je otac preminuo videla kako povraća krv.- Bilo mu je mnogo loše, a ja sam krivila sebe za to. Uzela sam nož da sebi isečem vene, ali me je mama u tome sprečila. Mnogo sam volela tatu i strašno mi nedostaje - kaže devojčica drhtavim glasom.Nažalost, ni to nije sve Milica je pored svih loših stvari koje su joj se dogodile imala i tu nesreću da je izgubila pamćenje.- Te večeri išli smo da se dogovorimo gde da čekamo srpsku Novu godinu, a ja se ni one prethodne ne sećam. Do tada sam bila mirna i povučena, a sada za sekundu izgubim strpljenje - priča Milica, koja je završila treći razred srednje medicinske škole.Nepravda u sudniciMilica naglašava da je posle nesreće dobila želju da jednog dana bude sudija jer ju je zabolela nepravda koja je njoj načinjena.- Bilo mi je užasno teško u sudnici. Tužiteljka je sve vreme navodila na to da sam kriva što nisam išla trotoarom. Pa na tom delu puta nema trotoara! Uostalom, on je nas udario i pobegao. Najviše me je zabolelo to što su njegovi sinovi rekli da se plaše da ih moj tata ne ubije. Niko od njih nije bio da me vidi i pita kako sam - naglašava potresena devojka i dodaje da još ima strah da pređe ulicu.

Zbog povreda ne može da učiPROBLEMI SA ŠKOLOMMajka Silvana dodaje da je Milica trebala da bude odlična na kraju godine, međutim sve su joj ocene smanjene jer je odsustvovala sa časova.- Plašim se kako će da nastavi školovanje jer ima problema s pamćenjem. Otkako je izašla iz bolnice, nije pročitala nijednu knjigu - priča zabrinuta majka.

Jadno deteSAŽALJEVAJU ME NA ULICIMilica ističe da joj smeta sažaljenje ljudi koje sreće na ulici.- Ko god me vidi, odmah počne da plače. Mahom su to starije žene, koje odmah krenu da plaču i govore: „Jaoj, jadno dete, dobro si ostala živa, nisam znala da si to ti.“ Kao da ne znaju da sve to želim što pre da zaboravim - kaže Milica.

OsuđenPOBEGAO, PA SE NAGODIO- Treći osnovni sud u Beogradu doneo je 9. aprila presudu kojom je usvojio sporazum o priznanju krivice između tužilaštva i Danila Vukovljaka- On je svojom „seat ibicom“ teško povredio Milicu Spirić i njenu drugaricu Saru- Vukovljak je priznao krivicu u zamenu za 14 meseci zatvora i 10 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track