POŽAR NA AUTO-PUTU: Zapalila se guma, autobus eksplodirao
Foto: Beta

Dramatično kod Leskovca

POŽAR NA AUTO-PUTU: Zapalila se guma, autobus eksplodirao

Crna Hronika -
Svih 26 putnika „Niš ekspresa“ spaseno, kao i njihov prtljag, vozilo skroz izgorelo za svega nekoliko minuta, kaže Dejan Mitić, jedan od vozača

LESKOVAC - Autobus „Niš ekspresa“ sa 26 putnika koji saobraća na relaciji Skoplje - Beograd u potpunosti je izgoreo u eksploziji koju je izazvalo paljenje gume na auto-putu, kod sela Mala Kopašnica nedaleko od Leskovca.Prema rečima Dejana Mitića, jednog od dvojice vozača, na sreću niko od putnika nije povređen, a zahvaljujući prisebnosti putnika, spasen je i njihov prtljag. Inače, do eksplozije i izbijanja vatre na autobusu došlo je oko podneva na auto-putu kod sela Mala Kopašnica.Havariji je, po rečima vozača, prethodio kvar, zbog kojeg su stali u zaustavnoj traci.- U Grdeličkoj klisuri, negde oko tri kilometra pre eksplozije, osetili smo da nestaje vazduh u sistemu, pa smo stali da popravimo kvar. Putnici su izaši i stajali pored autobusa. Onda se guma zbog velike temperature zapalila. Odmah smo uzeli aparate za gašenje, ali ništa nije vredelo jer se vatra širila veoma brzo. Za pet minuta zapalio se ceo autobus, a ubrzo je i eksplodirao - kažu vozači. Oni napominju da su požar ugasili leskovački vatrogasci s dva vozila.Putnici kažu da se nisu uplašili dok su izlazili iz zapaljenog autobusa i izvlačili stvari.- Tek kad smo videli šta je ostalo od autobusa i koliki je plamen bio, shvatili smo da smo dobro prošli - kažu putnici.Saobraćaj na ovom delu auto-puta na izlasku iz Grdeličke klisure nije bio zaustavljen.(A. D.)

U kanjonu Morače GORELA I „LASTA“Pre nekoliko dana u kanjonu Morače u potpunosti je izgoreo „Lastin“ autobus koji je prevozio 58 putnika od Budve ka Beogradu. Putnici su panično napuštali buktinju jer je autobus planuo za samo pet minuta. U autobusu su izgorele i sve stvari putnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track