ČUME OSTAJE IZA REŠETAKA: Odbijen zahtev Ljubiše Buhe za puštanje na slobodu!
Foto: Nebo

Treći sud odlučio

ČUME OSTAJE IZA REŠETAKA: Odbijen zahtev Ljubiše Buhe za puštanje na slobodu!

Crna Hronika -
Buha je podneo molbu za uslovni otpust jer je, uključujući i vreme provedeno u pritvoru od novembra prošle godine, odslužio dve trećine kazne od godinu dana

BEOGRAD - Vanraspravno veće Trećeg suda na današnjoj sednici je odbilo zahtev Ljubiše Buhe Čumeta da bude prevremeno pušten iz zatvora.

Buha je podneo molbu za uslovni otpust jer je, uključujući i vreme provedeno u pritvoru od novembra prošle godine, odslužio dve trećine kazne od godinu dana.

Sud je odbio predlog odbrane da zatraži i dodatno mišljenje od Odeljenja za alternativne sankcije, jer je Buha imao "nanogicu" pre nego što je otišao na služenje kazne.

Naime, iz zatvora u Padinskoj Skeli, gde Buha služi kaznu, dostavili su dopis u kome navode da je on suviše kratko u zatvoru da bi ocenjivali njegovo ponašanje i izjasnili se negativno ili pozitivno o zahtevu koji je podneo.

Treće osnovno tužilaštvo protivi se predlogu da se Buhi omogući da ranije izađe iz zatvora. Do kraja kazne mu je ostalo nešto više od tri meseca. Buha ima zakonsko pravo da već danas podnese novi zahtev za prevremeno opuštanje, piše Blic.

Prvi svedok saradnik osuđen je po sporazumu o priznanju krivice za prebijanja supruge Ivane Tulović i za napad na policajce iz njenog obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track