12 GODINA ZA UBISTVO ŽENE I Kaćine ćerke se plaše da će ih proganjati
Foto: Nemanja Pančić

Presuda ubici Katarine Suljić

12 GODINA ZA UBISTVO ŽENE I Kaćine ćerke se plaše da će ih proganjati

Crna Hronika -
Jadran je osuđen na samo 12 godina, a našoj Katarini je smrskao lobanju peharom, ogorčeni su majka žrtve Marija, kao i njen brat Predrag

BEOGRAD - Ubio je našu Kaću, oduzeo je jedan mladi život, a dobio tako mizernu kaznu! Strahujemo od toga šta će biti kad izađe iz zatvora, plašimo se da će proganjati njegove ćerke, a one ne žele ni da čuju za njega...Ovim rečima započeli su ispovest za Kurir Marija i Predrag Aleksić, majka i brat Katarine Suljić (33), koju je pre dve godine ubio njen muž Jadran Suljić (35). Suljić, koji je nesrećnu ženu više od 20 puta udario peharom u glavu, osuđen je na 12 godina zatvora.Za šest godina slobodan- Mala je to kazna. Ako se bude primerno ponašao, na slobodi bi mogao da bude već za šest godina, posle izdržane dve trećine kazne. Kad izađe iz zatvora, on će imati pravo da nastavi sa svojim životom, da osnuje porodicu, a mog deteta više nema. Ja sam privremeni staratelj Kaćinim ćerkama od jedanaest i devet godina. Cilj mi je da se izborim da Jadrana lišim roditeljskog prava i dokažem da je nedostojan otac - priča potresena majka.

Ubijena pre dve godine... Katarina Suljić
Ubijena pre dve godine... Katarina Suljić

Aleksićeva kaže da su Jadran i Katarina u braku bili od 2004. godine i da je od samog početka bilo trzavica i svađa. Vređao ju je i nazivao pogrdnim imenima, dok je devojčice i tukao, zbog čega je Katarina odlučila da se razvede.- Bio je tri nedelje kod svojih u Herceg Novom, a onda je došao da uzme ostatak svojih stvari iz garderobera. Tad je zgrabio pehar, koji je dobio za najboljeg prodavca automobila u firmi u kojoj je radio. Brutalno ju je udarao dok je nije ubio. Onda ju je preneo, spustio na pod i naslonio na krevet - plačući priča majka.Prema njenim rečima, u stan je u tom trenutku ušla njegova starija ćerka, koja je bila kod prababe, u prizemlju iste kuće.- Videla je majčine noge u lokvi krvi i krvavog oca. On ju je izbacio iz stana i zaključao vrata, a potom privukao sto i skočio na susedni krov. Povredio je noge, ali ne verujem da je hteo da se ubije - priča Aleksićeva.Kao polomljena lutkaOna dodaje da je otišla do ćerkinog stana čim ju je pozvao deverov sin i rekao da se nešto dešava.- Imala sam ključ, pa smo sin i ja ušli u stan. Ćerka mi je izgledala kao polomljena lutka. O kakvom zločinu je reč govori i to što sam delove ćerkine lobanje skupljala po celoj kući - priča majka Marija.

Deca ga se odreklaOna dodaje da joj je najteže palo da devojčicama saopšti da im majke više nema.- Kad sam im rekla šta se dogodilo, mlađa ćerkica je počela da plače, a starija je sve skupljala u sebi. Vodila sam ih kod psihologa kako bi lakše preživele tragediju koja nas je zadesila - kaže Aleksićeva i dodaje:- Moje unuke imaju stav o svom ocu. Svesne su apsolutno svega. Ne žele da ga vide, plaše ga se, imaju strah od njega. Deca ga oslovljavaju sa on, a ne sa tata. Isekle su ga sa svih fotografija na kojima je bio. One nemaju ni oca ni majku, i to je tako. Mamu često pominju i crtaju je.

Pretio deci pre zločinaUBIĆU VAM MAJKUMesec dana pre ubistva Jadran je deci čitao priču i rekao im: „Ubiću vam majku.“ Devojčice su vrišteći otrčale do Kaće i rekle joj: „Beži, mama, ubiće te tata“ - priča Marija.Posle zločina Marija se sa unukama preselila na Zvezdaru kako bi ih zaštitila i upisala ih u drugu školu. Međutim, devojčice su prošlog leta izrazile želju da se vrate.

Ogorčen na zeta Katarinin brat Predrag o Jadranu KAĆI GOVORIO DA JE LOŠA MAJKAJadran potiče iz siromašnije porodice. Imam osećaj da je samo hteo da se situira i da se zbog toga oženio mojom sestrom. Kaća je bila nesigurna u sebe, on se u početku divno ponašao prema njoj, a ona je mislila da niko drugi neće biti takav prema njoj. Od početka braka krenule su svađe. Govorio joj je da je nikakva majka, nikakva žena, da je parazit, iako je radila - priča brat Predrag.Prema njegovim rečima, Jadran nije tukao Katarinu, ali jeste decu.- Lomio je stvari po kući, sekao dušek... Stariju ćerku, koja liči na majku, udarao je zbog učenja. Na suđenju je okarakterisan kao narcisoidna osoba. Znao je ujutru po sat vremena da se sređuje u kupatilu, dok su deca čekala svoj red kako bi išla u vrtić. Malo novca je davao za kuću, sve je trošio na sebe i na markiranu garderobu - priča brat.

HRONOLOGIJA- Ubio ženu, pa skočio s terase- Jadran Suljić ubio je suprugu Katarinu 29. septembra 2013. u njihovoj kući u Ulici Višnjički venac u beogradskom naselju Višnjička banja- Suljić je potom pokušao i sebi da oduzme život skočivši s terase na drugom spratu njihove kuće- S prelomom karlice dovezen je u Urgentni centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track