UGROŽAVANJE SIGURNOSTI: Dvojica uhapšena zbog pretnji Vučiću na Fejsbuku
Foto: Fonet

Zloupotreba društvenih mreža

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI: Dvojica uhapšena zbog pretnji Vučiću na Fejsbuku

Crna Hronika -
Uhapšeni urednik nedeljnika Tabloid Milan Malenović i advokat Dejan Krstić

BEOGRAD, 18. avgusta 2015. (Beta) - Policija je u dve odvojene akcije uhapsilA urednikA nedeljnika Tabloid MilanA MalenovićA i advokat Dejan Krstić zbog sumnje da su preko društvenih mreža pretili smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i pojedinim ministrima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Osumnjičeni za krivično delo ugrožavanje sigurnosti su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saoštenju.

Policija je, prilikom pretresa stanova osumnjičenih, privremeno oduzela računarsku opremu, koja je korišćena za upućivanje pretnji preko društvenih mreža.

Viši sud u Beogradu nije danas odredio pritvor beogradskom advokatu Dejanu Krstiću (44), povodom sumnji da je preko društvenih mreža uputio više pretnji premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i pojedinim ministrima, već ga je pustio da se brani sa slobode, rekao je Tanjugu Krstićev branilac Dragan Palibrk.

Krstić je danas uhapšen, saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio, rekao je Krstićev branilac Dragan Palibrk.

Uredniku Tabloida određen pritvor

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana uredniku "Tabloida" Milanu Malenoviću (52) koji se sumnjiči da je preko društvenih mreža uputio pretnje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i nekim ministrima.

Kako je Tanjugu rečeno u tužilaštvu, Malenoviću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo.

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track