ČUME PISAO SUDIJI: Pustite me, biću miran kao bubica
Foto: Nebojša Mandić

Ljubiša Buha moli da ga puste iz zatvora

ČUME PISAO SUDIJI: Pustite me, biću miran kao bubica

Crna Hronika -
Buha je naveo da je svestan krivičnih dela koje je učinio i svoje krivične odgovornosti, te da izražava iskreno kajanje za sve što je učinio

BEOGRAD - Kontoverzni srpski biznismen i svedok saradnik, Ljubiša Buha Čume, koji služi jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog prebijanja supruge Ivane Tulović i zbog napada na policajce iz njenog obezbeđenja, ponovo je zatražio da bude pušten na slobodu i sudiji obećao "da će biti miran kao bubica", preneli su mediji.

Prema istom izvoru, Buha je u zahtevu naveo da je svestan krivičnih dela koje je učinio i svoje krivične odgovornosti, te da izražava iskreno kajanje za sve što je učinio.

- Takođe je napisao da veruje da je vreme koje je proveo u zatvoru učinilo da se popravi. Buha obećava da više neće vršiti krivična dela, a posebno ne u vreme uslovnog otpusta, ukoliko se pozitivno reši njegova molba. On ističe i da je spreman da se svakodnevno javlja policijskoj stanici u Surčinu ukoliko sud oceni da je to potrebno, kao i da će se u svakom slučaju ponašati primereno.

Kao jedan od razloga koji je naveo zbog kojeg bi trebalo da bude pušten iz zatvora u Padinskoj Skeli, Buha je naveo i da mu je ugrožena bezbednost - navodno je naveo Buha u molbi za uslovni otpust.

Takođe, Čume se pohvalio i da nijednom nije disciplinski kažnjavan, kao i da se za vreme kućnog pritvora i tokom boravka u zatvoru ponašao korektno i primereno vladao.

- Buha je izrazio želju i da ga radno angažuju, ali je naglasio da je zbog njegovog zdravstvenog stanja i lićne bezbednosti procenjeno da se to ne čini. Uz molbu je dostavio izveštaj lekara specijaliste ortopedske bolnice na Banjici o nozi koju mora da operiše i neurološki nalaz - otkrio je izvor.

Inače, zatvorska kazna Buhi ističe 15. novembra, a o odluci za ponovno puštanje na slobodu sud bi trebao da odlučuje za dvadesetak dana.

KURIR MOŽETE PRATITI I NA VAJBERU http://chats.viber.com/kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja